Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2012 > Jord er godt for barn

Jord er godt for barn

Å leke i og til og med spise jord kan bidra til å utvikle immunsystemet. Forskere i USA har analysert data fra tusenvis av barn på Filippinene. De fant at spedbarn som ble tilført en rikelig dose bakterier og sykdomsframkallende organismer, fikk mindre betennelsestilstander i hjerte- og karsystemet i voksen alder. Slike betennelsestilstander kommer ofte i forkant at hjerteinfarkt og slag. Forskerne påpekte at det er mulig å få det for sterilt og at en viss eksponering for sykdomsframkallende mikroorganismer kan være godt for oss. Å la små barn leke i jord eller ha omgang med dyr kan således være en god, langsiktig forebyggende strategi mot hjerte- og karsykdommer. IM

Kilde:

McDade TW, Rutherford J, Adair L mfl. Early origins of inflammation: microbial exposures in infancy predict lower levels of C-reactive protein in adulthood. Proceedings of the Royal Society of London, B 2010; 277: 1129-37.

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kollagen
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

Legg igjen et svar