Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Julegavetips – bøker

Julegavetips – bøker

Søte småbøker om livets viktige ting

Jeg forelsket meg i denne bedårende serien med småbøker om viktige poenger med utvalgte områder i livet. For eksempel hører vi om hvordan boden, dating og ektemenn fungerer. I sistnevntes tilfelle forteller baksida av boka at ”ektemannen er et spørsmål pakket inn i en gåte. Et mysterium det tar to minutter å forstå, men et helt liv å bli klok på.” Med mindre man leser denne lille boka, da. Da tar det bare et par minutter.

Det samme løftet gjelder visst for hustruer. Videre kan vi lese at bøkene er lagd for å hjelpe voksne mennesker til å hanskes med livet, og at alle blant annet bruker ”store bokstaver, nøye utvalgte ord”. Dessuten brukes ”gjentakelser og humor som pedagogiske hjelpemidler for å hjelpe voksne til å tenke at de klarer seg helt utmerket i livet sitt”.

Bøkene egner seg i hvert fall helt utmerket som små gaver til utvalgte bekjente i mitt liv. Ta en titt på dem i bokhandelen og se om du også blir litt sjarmert.

 • Forfattere: J. A. Hazeley og J. P. Morris
 • Tittel: Slik fungerer det: Hustruen, Ektemannen, Dating,
 • Boden, Midtlivskrisen, Hipsteren, Mindfulness.
 • Utgiver: Pantagruel forlag
 • Utgivelsesår: 2016
 • ISBN: Flere
 • Pris: kr 99

Mat til de minste

Margit Vea er opptatt av å gi gode matopplevelser til både foreldre og barn, og at vi sørger for god og næringsrik mat helt fra de første leveårene. Istedenfor å lage grøt av industriprodukter som pulver av skummet melk eller juice, insisterer Vea på å lage barnegrøten fra grunnen av med gode råvarer. Naturlig, ren og levende mat er i det hele tatt hovedingrediensene i hennes kostholdslære.

Boka starter med oppfordring om å vente med å gi barna sukker, og følger opp med oppskrift på ”kraftdrikk” med blant annet kjøttkraft, torskeleverolje og smør. Vi får oppskrifter på mos, grøt, brød, pålegg og middag lagd av egg, grønnsaker, fett, kjøtt og fisk, samt frukt og bær. Vea tipser også om babystyrt mattilvenning og hva man kan gjøre hvis den lilles mage skulle slå seg vrang.

Annonse:

Foreldre som vil ha tips til hvordan de kan lage sunn og næringsrik mat til småbarna, bør ta en titt på denne boka. Margit Vea er faglærer i ernæring, helse og miljøfag og har skrevet en mastergrad med barnemat som tema.

 • Forfatter: Margit Vea
 • Tittel: Babymat – det første året
 • Utgiver: Cappelen Damm
 • Utgivelsesår: 2016
 • ISBN: 9788202507947
 • Pris: kr 349
You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

Legg igjen et svar