Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Julens aller lekreste? Rå ”ostekake” med jordbær

Julens aller lekreste? Rå ”ostekake” med jordbær

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

I høst bestilte jeg noen kaker fra et bakeri i Oslo til bursdagsselskapet mitt. Funky Fresh Foods heter bakeriet, og de lager vegansk og
økologisk mat. Tanken var å ha noen melke- og hvetemelfrie va-
rianter på kakebordet til meg
selv og andre som ikke tåler ku-
melk og hvetemel så godt.
Denne ”ostekaka” med jordbær
var en av dem. For en fulltreffer! Den var simpelthen så god at jeg måtte spørre pent om bakeriet ville dele oppskriften med Helse-magasinet. Kaken passer like bra som en lekker dessert i juleselskap som til sommerfesten. Gled deg!

Du trenger:

Til bunnen:

2 dl paranøtter

Annonse:

2 dl dadler

50 g kokosmasse

Til første lag med ost:

2 ss raspet kakaosmør

2 dl cashewnøtter

150 g sitronjuice

100 g agavesirup

80 g kokosolje

1 klype salt

Til øverste lag:

300 g fryste jordbær (skal tines)

100 g dadler

25 g flytende kokosolje (settes i vannbad med lunkent vann for å få den flytende)

Kaken skal ikke stekes, men ”støpes” i en kakeform og fryses.

Slik gjør du:

Forberedelse:

Tin jordbærene, legg cashewnøtter i bløt og ha matpapir i bunnen av kakeformen.

Bunnen:

Kjør paranøttene og kokosmasse i en foodprosessor til blandinga er pulverisert.

Tilsett dadlene og bland til du får en tjukk, litt seig deig som du kan rulle til en ball. Du kan tilsette litt vann om blandinga er for tørr og faller fra hverandre.

Fordel deigen i kakeformen og press den ned.

Første lag:

Skyll av cashewnøttene og bland alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor. Bland til blandingen er uten klumper og helt jevn.

Hell blandinga over i kakeformen og sett den i fryseren.

Topping:

Bland dadler og de tinte jordbærene til du får en jevn konsistens.

Tilsett den flytende kokosoljen og bland sammen. Når du kjenner at det første laget i kaken er stivt, kan du helle jordbærblandinga over og sette hele kaken i fryseren.

Det vil ta 3–4 timer å fryse kaken helt. Ta den ut og sett den i kjøleskapet 1–2 timer før den skal serveres og spises. Pynt kaken med bær, blomster eller hva du måtte ønske.

Kilde: Funky Fresh Foods

Legg igjen et svar