Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2011 > Kaffe mocca

Nå som høsten er over oss og kulda snart setter inn, kan det være fint å kose seg med en kopp varm kaffe tilsatt fløte fra ku eller mandler…

Tekst Anne Lene Johnsen     Foto Ingvild Lien

Kaffe mocca er en versjon av kaffe latte eller kaffe med melk. Ingvild Lien serverer oss gjerne sin kaffe mocca, eller som hun sier, dreier det seg om ”en kaffedrikk med litt sjokoladesmak”. Hun sier at denne er minst like god som dem du får på kafé, men uten sukker. Dessuten er det jo mye billigere å lage sånt selv…

Her er Ingvilds oppskrift:

3 ts pulverkaffe
2 ts kakaopulver, ikke O’boy eller noe med sukker i, bare rent kakaopulver.
1-2 ts Sukrin® etter hvor søt du vil den skal være.
Kokende vann
1-2 dl fløte (hvis du ikke tåler melk, kan du prøve mandelfløte. Spør om de har det i helsekosten eller se www.altshop.no, red.anm.)

Annonse:

Både økologisk kaffe og kakao er lett å oppdrive i butikken.

Slik gjør du:

Bruk for eksempel et glass eller en kopp som rommer cirka 3 dl. Ta pulverkaffen og kakaopulveret i koppen. Hell i 1-2 dl kokende vann og rør til alt er oppløst. Hell deretter over 1-2 dl fløte eller så mye du vil. Du kan varme opp fløten hvis du vil ha kaffedrikken glovarm, men jeg syns den blir akkurat passe ved å helle kald fløte over.

Print Friendly, PDF & Email
You may also like
Muggsoppgifter i innemiljøet
Myseprotein
Bikarbonat
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

1 kommentar

  1. Pingback : Jentekaffe [lavkarbo kaffe mocca - Rigel Stars

Legg igjen et svar