Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Kaffekake med kakao og chiafrø

Kaffekake med kakao og chiafrø


Noe godt

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no!

Oppskriften er hentet fra https://vitaunivers.no/blogg-linn-kristin/kaffekake/.

Tekst Anne Lene Johnsen     Foto Fra boka

Linn Kristin Brænden (1977) hadde slitt med vekta så lenge hun kunne huske. Hun var mye uopplagt, småsulten og veldig glad i søte saker. Etter omlegging til steinalderkosthold gikk hun ned 30 kilo. Nå har hun grunnlagt Vita Univers, der hun med kurs og bøker hjelper andre til å gjennomføre den samme, gode helsereisen. Hun har nettopp lansert Den søte koseboka (Vita Univers, 2016). Denne deilige kaffesjokoladekaka er herfra.

Du trenger:

Annonse:

4 ss chiafrø
1 kopp espresso eller sterk kaffe
125 g meierismør
1 dl kokosmel
0,5 dl kakaopulver
5 egg
1 ss bikarbonat/ bakepulver
Søtning etter smak (ca. 2 dl)  (Jeg brukte MYE mindre fordi jeg ikke vil ha en søt kake. Jeg blandet Sukrin Gold og stevia med vanilje)

Slik gjør du:

Bland sammen chiafrø, kaffe og søtningsmiddel. La frøene svelle i cirka 15 minutter.

Rør smøret hvitt og tilsett eggene, ett om gangen. Tilsett kakaopulver og kokosmel, så chiablandingen. Rør inn bakepulveret til slutt.

Smak på kakedeigen til du synes den er passelig søt. Stek kaken på 180 grader i cirka 30 minutter. Den skal være litt ”skjelven”, så la den få tid til å sette seg på benken en stund før du kutter den opp.


Linn Kristin Brænden

Linn Kristin Brænden (1977) er mor til to gutter, har en mastergrad i offentlig politikk og ledelse samt cand.mag. med fordypning i sosialantropologi og er gründer av Vita Univers. Hun har skrevet bøkene Den søte koseboka og Ketose kickstart. Se hennes nettside vitaunivers.no.

You may also like
Myseprotein
Ikke særlig smart med smartmålere!
Når virkeligheten overgår våre villeste fantasier
Alene i kampen mot kreft

Legg igjen et svar