Skip to main content

Kaffekake med kakao og chiafrø

Linn Kristin Brænden (1977) hadde slitt med vekta så lenge hun kunne huske. Hun var mye uopplagt, småsulten og veldig glad i søte saker. Etter omlegging til steinalderkosthold gikk hun ned 30 kilo. Nå har hun grunnlagt Vita Univers, der hun med kurs og bøker hjelper andre til å gjennomføre den samme, gode helsereisen. Hun har nettopp lansert Den søte koseboka (Vita Univers, 2016). Denne deilige kaffesjokoladekaka er herfra.

Tekst Anne Lene Johnsen     Foto Fra boka

Oppskriften er hentet fra https://vitaunivers.no/blogg-linn-kristin/kaffekake/.

Du trenger:

  • 4 ss chiafrø
  • 1 kopp espresso eller sterk kaffe
  • 125 g meierismør
  • 1 dl kokosmel
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 5 egg
  • 1 ss bikarbonat/ bakepulver
  • Søtning etter smak (ca. 2 dl)  (Jeg brukte MYE mindre fordi jeg ikke vil ha en søt kake. Jeg blandet Sukrin Gold og stevia med vanilje)

Slik gjør du:

Bland sammen chiafrø, kaffe og søtningsmiddel. La frøene svelle i cirka 15 minutter.

Rør smøret hvitt og tilsett eggene, ett om gangen. Tilsett kakaopulver og kokosmel, så chiablandingen. Rør inn bakepulveret til slutt.

Smak på kakedeigen til du synes den er passelig søt. Stek kaken på 180 grader i cirka 30 minutter. Den skal være litt ”skjelven”, så la den få tid til å sette seg på benken en stund før du kutter den opp.

LES OGSÅ  Frøloff uten melk og gluten

Linn Kristin Brænden

Linn Kristin Brænden (1977) er mor til to gutter, har en mastergrad i offentlig politikk og ledelse samt cand.mag. med fordypning i sosialantropologi og er gründer av Vita Univers. Hun har skrevet bøkene Den søte koseboka og Ketose kickstart. Se hennes nettside er vitaunivers.no.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner