Skip to main content

Kan barnløshet ”helbredes”?

En kunde bestilte time hos meg for infertilitetsproblemer – barnløshet. I løpet av den første konsultasjonen ble det klart at her var det snakk om et ganske massivt problem med hormonene generelt i kroppen.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

En kunde bestilte time hos meg for infertilitetsproblemer – barnløshet. I løpet av den første konsultasjonen ble det klart at her var det snakk om et ganske massivt problem med hormonene generelt i kroppen. Pasienten ble behandlet av lege for følgende:

?  forhøyede sukkerverdier i blodet – behandlet med Glucophage1

?  lavt stoffskifte og fikk tilskudd av syntetiske skjoldkjertelhormoner (Levaxin2)

? hun hadde svake ubalanser i binyrene, men dette ble bare fulgt med og ikke behandlet enda.


Videre hadde hun følgende problemer:

? Mot fedme hadde legen gitt henne kostanbefalinger pga. det høye sukkernivået i blodet.

? I tillegg hadde hun et hårproblem – hun hadde mistet mye hodehår samtidig som hun hadde stive hår på haka (skjegg).

? Uregelmessig menstruasjon og få egg i tillegg til cyster (PCOS eller polycystisk ovariesyndrom).

LES OGSÅ  Lag lavkarbomat med Sofie og Gunn Karin

Etter at jeg var ferdig med mine observasjoner, ble jeg klar over at dette var et meget komplekst tilfelle som kom til å ta tid for å få rettet, og jeg informerte kunden om mine tanker.

Min behandling inkluderer en kombinasjon av soneterapi og akupunktur for å stimulere kroppen til selvheling, og jeg snakker også med klienten om kosthold og ernæring. Her må klienten selv gjøre jobben etter grundig informasjon. Jeg fortalte henne inngående om hvordan mat og drikke kunne ha innvirkning på kroppen hennes og om hvor viktig det er at vi har kontroll på insulinproduksjonen, nettopp for å få kontroll på alle de andre hormonene hennes.


Jeg anbefalte henne å legge om til lavkarbo for å få et jevnere og lavere blodsukkernivå, noe som holder insulinproduksjonen nede. Et lavt insulinnivå er gunstig for hormonbalansen og spesielt for kjønnshormonene. En stabilisering av insulinnivået vil gi henne store helsegevinster på sikt.

Vi startet med soneterapi og akupunktur for å balansere kroppen. Jeg behandlet hele kroppen ved hver konsultasjon, og hun merket positive endringer etter hver konsultasjon. Hun fikk også anbefalinger om kosttilskudd, som jeg i hennes situasjon anså som meget viktige. Vi fulgte opp med blodprøver underveis, og disse viste også at vi var på rett spor. Jeg informerte henne om at det var lite gunstig dersom hun skulle bli gravid i denne tiden, da kroppen mest sannsynlig ikke ville være sterk nok til å bære fram et barn.

Vi fortsatte med kombinasjonsbehandlinger to ganger per uke i flere uker til vi så at endringsprosessen var godt i gang, og da reduserte vi til en behandling per uke. Dessuten tok jeg flere ganger opp hvor viktig det var å ha et balansert lavkarbokosthold med mye fett – noe hun til tider syntes var en utfordring. Hun var nemlig meget glad i det søte og mindre i det fete

LES OGSÅ  Menneskets fordøyelse er tilpasset lavkarbo-kosthold

Klienten hadde stadig spørsmål om hva hun kunne spise og om hva som var gunstig for helsa. Jeg informerte og hjalp til med oppskrifter og utfyllende informasjon om kroppens helse og forklarte hvilke endringer hun kunne forvente. Min erfaring er at det er viktig at de jeg behandler, er informert om hva som kan skje og hvorfor det skjer. Dette gir dem kunnskaper, motivasjon og forståelse for egen helse og øker dermed sannsynligheten for at de vil fortsette med de nye vanene over tid.

Legen hennes fulgte opp med endringer i medisineringen etter hvert som kroppen hennes endret seg. Det hører med til historien at hun ble gravid etter 6 måneder, selv om jeg mente at dette var litt tidlig i prosessen. Jeg var redd for det som skjedde – hun aborterte – men vi hadde fått bekreftet at det var mulig for henne å bli gravid, og det var en stor glede.
Vi fortsatte med soneterapi og akupunktur, og blodprøvene viste stadige forbedringer. Hun fikk mindre hårtap, blodsukkeret stabiliserte seg, cystene ble færre  og skjeggveksten opphørte. Hormonprøvene ble mer og mer normale. Etter ett års behandling ble hun igjen gravid, og denne gangen var der ingen problemer med å gjennomføre svangerskapet – barnet kom til verden 9 måneder senere!

Kilder:

1.  http://www.felleskatalogen.no/medisin/glucophage-merck-559656.

2.  http://www.felleskatalogen.no/medisin/levaxin-nycomed-pharma-560915.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner