Skip to main content

Kan jording motvirke hjerte- og karsykdom?

Jording er å gå barføtt ute eller å sitte, arbeide eller sove innendørs mens man er koblet til en leder som tilfører kroppen jordas naturlige helbredende energi i form av elektroner (se VOF nr. 1 og 8/2011). Både forskning og omfattende erfaringer tyder på at jording kan motvirke en rekke kroniske helseplager. For eksempel har en studie vist at jording har positiv effekt på hjertets pulsvariasjoner (HRV). HRV måler hjertets helsetilstand og er derfor en viktig helseindikator for organismen generelt. En lav HRV (små variasjoner i hjerteraten over tid) øker risikoen for sykdom, mens en høy HRV indikerer en robust kropp.

En ny studie har testet effekten av to timers jording på det elektriske (zeta-)potensialet til røde blodceller og på graden av blodcellenes klumping. Ti friske forsøkspersoner var med på forsøket. Jording økte zeta-potensialene til de røde blodcellene og førte til redusert klumping hos alle forsøkspersonene. Dermed ser jording ut til å være en enkel metode for å redusere risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdom.

Kilde:

Chevalier G, Sinatra ST, Oschman JL mfl. Earthing (grounding) the human body reduces blood viscosity–a major factor in cardiovascular disease. The Journal of Alternative and Complementary Medicine 2012 (doi: 10.1089/acm.2011.0820). http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22757749

LES OGSÅ  Vitamin K2-mangel ved hjertesykdom og diabetes type 2?

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner