Kategorier
Kan klor gi matallergier?
En rekke studier underbygger at redusert eksponering for mikroorganismer i vestlige land kan fremme utviklingen av allergier, astma og eksem, den såkalte hygienehypotesen. En type klorforbindelser, diklorfenoler, er mye brukt som sprøytemidler (pesticider) og for å klorere vann. De har sterk antibakteriell effekt, noe som kan påvirke mikrofloraen i miljøet. Forskere fra USA ønsket å undersøke om økt eksponering for diklorfenoler er forbundet med høyere forekomst av matallergier. De undersøkte et representativt utvalg på 2 211 amerikanere over seks år som er med i en stor, offentlig helseundersøkelse (NHANES). Det ble funnet at høye nivåer av diklorfenoler i urinen korrelerte med tilstedeværelse av matallergier. Dette underbygger hypotesen om at omfattende bruk av diklorfenoler kan bidra til økt forekomst av matallergier i vestlige land. IM
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Kilde:
Jerschow E, McGinn AP, de Vos G mfl. Dichlorophenol-containing pesticides and allergies: results from the US National Health and Nutrition Examination Survey 2005-2006. Annals of Allergy, Asthma & Immunology 2012; 109: 420-5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23176881
Bli abonnent!
Mest populær

2 utgaver + 2 velkomstgaver


- Tilgang til over 3000 artikler om helse
- Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
- Abonnementsrabatt på utvalgte produkter i nettbutikken
- 7 utgaver sendt hjem i posten per år
- Velkomstgaver: Hormonskolen og Helsemagasinets oppskrifter del 1 tilsendt på e-post
Mest populær

Digital tilgang + 2 velkomstgaver


- Tilgang til over 3000 artikler om helse
- Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
- Abonnementsrabatt på utvalgte produkter i nettbutikken
- Velkomstgaver: Hormonskolen og Helsemagasinets oppskrifter del 1 tilsendt på e-post