Skip to main content
helseogkropp.no - lindre smerter

Kan sopp i maten motvirke kreft?

Sopp inneholder en rekke biologisk aktive stoffer. De siste årene har potensielle helsevirkninger av å spise sopp fått stadig mer oppmerksomhet i forskermiljøer. På denne bakgrunn har forskere fra USA søkt i medisinske databaser for å finne artikler om sopp og kreftrisiko. De inkluderte 17 relevante observasjonsstudier i en samleanalyse som omfattet mer enn 19 500 kreftpasienter. Det viste seg at et høyt soppinntak var koblet med lavere risiko for å få kreft, særlig brystkreft. De som spiste sopp daglig, hadde lavest risiko. Folk som hver dag spiste 18 gram sopp – tilsvarende fire teskjeer – reduserte kreftrisikoen med 45 prosent. Hvilken type sopp man spiste, så ikke ut til å være viktig. Alle sopptyper så ut til å ha en beskyttende effekt. IM

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Kilde:

Ba DM, Ssentongo P, Beelman RB mfl. Higher mushroom consumption is associated with lower risk of cancer: a systematic review and meta-analysis of observational studies. Advances in Nutrition 2021. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33724299/



Bli abonnent!

Mest populær

2 utgaver + 2 velkomstgaver

Vipps
Faktura
Kun 98,- 
(Fornyes til 800 kr per år) Bestill nå
Mest populær

Digital tilgang + 2 velkomstgaver

Vipps
Faktura
  • Tilgang til over 3000 artikler om helse
  • Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
  • Abonnementsrabatt på utvalgte produkter i nettbutikken
  • Velkomstgaver: Hormonskolen og Helsemagasinets oppskrifter del 1 tilsendt på e-post
Kun 30,- første måneden 
(Fornyes til 60 kr per måned)
 Bestill nå

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?