Skip to main content

Kanelkyssede brente mandler

 

Denne gang har vi fått en julegodtoppskrift fra Cecilie Theiste-Bratli, som er forfatter av kokeboka Fristende lavkarbo (Lille Måne, 2011) og driver bloggen http://fristendelavkarbo.no/. I oppskriften på brente mandler bruker hun smør, men på oppfordring fra VOF testet hun også Cocosa® og sier at mandlene fremdeles ble så gode at hennes egen fireåring spiste halvparten av porsjonen…

Tekst Anne Lene Johnsen     Oppskrift og foto  Cecilie Theiste-Bratli

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Noe godt i blant?»]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til annelene@vof.no![/gdlr_box_icon]

For å lage dem trenger du:

2 dl mandler med skall
1 dl Sukrin®
1 dl vann
1 ts kanel
30 gram smør (evt. 1 ss kokosolje)

Ha alt unntatt smør i en tykkbunnet kjele eller panne. Kok opp og la det småkoke til massen har kokt nesten helt inn. Det tar cirka 30 minutter. Rør ofte, slik at mandlene ikke svir seg. Tilsett smøret (kokosolja) og la det småkoke i 10 minutter til. Mandlene skal være blanke, men væsken trenger ikke å ha kokt helt inn.

LES OGSÅ  Barnebursdag!

Legg mandlene over på bakepapir. Skill dem fra hverandre når de er blitt kalde. Oppbevares i et lufttett glass i kjøleskapet. 

God jul!

Tips: Brente mandler er garantert også populært som vertinnegave eller en liten julegave! Ha dem på et tøft glass med bånd rundt.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner