Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2012 > Kanelkyssede brente mandler

Kanelkyssede brente mandler

 

Denne gang har vi fått en julegodtoppskrift fra Cecilie Theiste-Bratli, som er forfatter av kokeboka Fristende lavkarbo (Lille Måne, 2011) og driver bloggen http://fristendelavkarbo.no/. I oppskriften på brente mandler bruker hun smør, men på oppfordring fra VOF testet hun også Cocosa® og sier at mandlene fremdeles ble så gode at hennes egen fireåring spiste halvparten av porsjonen…

Tekst Anne Lene Johnsen     Oppskrift og foto  Cecilie Theiste-Bratli


Noe godt i blant?

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til [email protected]!

For å lage dem trenger du:

2 dl mandler med skall
1 dl Sukrin®
1 dl vann
1 ts kanel
30 gram smør (evt. 1 ss kokosolje)

Annonse:

Ha alt unntatt smør i en tykkbunnet kjele eller panne. Kok opp og la det småkoke til massen har kokt nesten helt inn. Det tar cirka 30 minutter. Rør ofte, slik at mandlene ikke svir seg. Tilsett smøret (kokosolja) og la det småkoke i 10 minutter til. Mandlene skal være blanke, men væsken trenger ikke å ha kokt helt inn.

Legg mandlene over på bakepapir. Skill dem fra hverandre når de er blitt kalde. Oppbevares i et lufttett glass i kjøleskapet. 

God jul!

Tips: Brente mandler er garantert også populært som vertinnegave eller en liten julegave! Ha dem på et tøft glass med bånd rundt.

Print Friendly, PDF & Email
You may also like
Muggsoppgifter i innemiljøet
Myseprotein
Bikarbonat
Jevninger

Legg igjen et svar