Forside > Arkiv > 2015 > Karbohydrater og depresjon

Karbohydrater og depresjon

Forskere fra USA ønsket å finne ut om totalt inntak av karbohydrat og raffinert sukker kan påvirke risikoen for å utvikle depresjon. Dette ble gjort ved å undersøke data fra en stor, framoverskuende studie av kvinner etter overgangsalderen (Women’s Health Initiative). De fant at jo høyere inntaket var av mat med høy glykemisk indeks, desto større var risikoen for å få depresjon. Jo høyere inntak av laktose (melkesukker), fiber, frukt (unntatt juice) og grønnsaker, desto lavere var risikoen. Jo høyere inntak av hvitt mel, desto større var risikoen for depresjon. Konklusjonen var at kosthold med mye mat med høy glykemisk indeks utgjorde en risikofaktor for å bli deprimert.

Forskerne mener at noen bør gjennomføre et randomisert forsøk der mat med lav glykemisk indeks brukes for å behandle og forebygge depresjon. IM

Kilde:

Gangwisch JE, Hale L, Garcia L mfl. High glycemic index diet as a risk factor for depression: analyses from the Women’s Health Initiative. American Journal of Clinical Nutrition 2015; 102: 454–63. http://ajcn.nutrition.org/content/102/2/454.abstract

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Legg igjen et svar