Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2020 > Ketogen kost og blodtype

Ketogen kost og blodtype

Har dere noen råd om hvorvidt ketogent kosthold er egnet for ulike blodtyper? Jeg har blodtype A minus og føler alltid jeg blir trøtt. Maten fordøyes veldig tregt om jeg spiser for eksempel rødt kjøtt. Meieriprodukter gjør meg slimete og oppblåst, og for mye av det gjør meg deprimert, hvilket også gjelder hvete og sukker. Kylling, fisk og grønnsaker gjør derimot at jeg kjenner meg sterk, og slike matvarer kjenner jeg på kroppen og psyken med en gang. Glutenfrie havregryn, bokhvete, nøtter og frø er noe jeg også synes fungerer veldig fint, men dette er ikke akkurat ketogen kost.

Jeg synes dette er utrolig vanskelig. Jeg er sukkeravhengig og overspiser, men klarer ikke spise kjøtt til frokost eller for eksempel kaldt i nistepakken. Mener dere at blodtypen spiller inn eller ikke? Jeg jobbet noen år i helsekost, og mange kunder som var blodtype 0, sa de fikk masse energi etter inntak av for eksempel rødt kjøtt. Aina

VOF: Det finnes meg bekjent ingen kontrollerte studier som har sammenliknet folk med ulike blodtyper på varianter av ketogen kost. Dine erfaringer med kostholdet tilsier imidlertid at du bør spise mat som gjør at du føler deg bra, og samtidig er det lite som tyder på at et høyere fettinntak vil gjøre at du føler deg dårlig. DVP

Legg igjen et svar