Skip to main content

Kinesiologi mot nervøsitet

Tekst Fanny Parow Knill Foto Shuterstock

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

G hadde vært klient hos meg et par måneder fordi han var svært nervøs når han opptrådde for andre. Dette var ganske plagsomt, da han er organist i en kirke. Ved å arbeide med dette problemet hadde det kommet fram at det hang sammen med et dårlig selvbilde, og at dette igjen hang sammen med en historie fra ungdommen med gjentatte overgrep i en periode på flere år, utført av en autoritetsperson. Disse overgrepene hadde han ikke fortalt noen om.

Vi følte begge at vi var på god vei med å løse opp i hans følelsesmessige blokkeringer og frigjøre energi. En dag han kom, var han imidlertid helt satt ut på grunn av en situasjon på jobben. En uke tidligere hadde det kommet for dagen at kollega B hadde gått noen ”snarveier” og jukset litt med penger. G hadde alltid sett opp til B og ble sjokkert da dette ble avdekket. G hadde tilbudt seg å hjelpe B med å finne en løsning, noe B hadde avfeid. Han satte seg likevel inn i saken og fant ut at den var enda mer graverende enn det først så ut til.

LES OGSÅ  Helhetsterapi

Samme dag hadde han sittet ute i en pause da B kom gående. Før han rakk å si noe, sa B bryskt at G ikke hadde noe med saken å gjøre. Plutselig mistet G all selvtillit. Han følte seg liten og hjelpeløs og klarte ikke å si noe. B gikk videre mens G satt stum tilbake. Han kjente på sterke, motstridende følelser med lojalitet og beundring for B på den ene siden, og en moralsk ryggmargsrefleks av negative følelser på den andre siden.


Under behandlinga ”spør” vi energisystemet ved hjelp av muskeltesting hvor stor belastning denne hendelsen utgjør på hans følelsesmessige likevekt akkurat nå. Vi kommer fram til at en firedel av all hans energi er bundet opp i hendelsen, noe som gjør at han er i følelsesmessig ubalanse.

Vi velger å bruke den kinesiologiske behandlinga ESR (emosjonell stressregulering) for å frigjøre hendelsen. Dette gjøres ved å stimulere noen bestemte energetiske punkter ved å holde lett på dem, samtidig som jeg hjelper klienten til å gjenkalle hendelsen i flere trinn. Den første gangen ber jeg ham om å beskrive den som en film, ved å kjenne hvordan sanseinntrykk og følelser gir seg utslag i kroppslig ubehag. Han trenger en del hjelp til å framkalle følelsene. Når jeg spør: ”Hva følte du da?” svarer han igjen og igjen på et tanke-/idéplan. Han sier for eksempel: ”Jeg føler at dette henger sammen med min frykt for autoriteter.” Jeg uttrykker forståelse for tankene og sier for eksempel: ”Ja, det kan jeg forstå; det er logisk at du får slike tanker, men dette er bare tanker. Hva følte du?” Jeg gir meg ikke før han får tak i følelser og sansefornemmelser. Det kjennes vanskelig for ham, men jeg tvinger ham til å være i den ubehagelige situasjonen. Han begynner å svette og skjelve. Stemmen blir svak og ustø, pusten hektisk og kort. Jeg beroliger ham og minner ham om at samtidig som han er helt inne i den situasjonen vi jobber med følelsesmessig, kan vi kjenne en trygghet sammen her og nå.


Vi kjører så ”filmen” en gang til, denne gangen uten så mye hjelp. Det flyter bedre. Følelsene er i bevegelse.

LES OGSÅ  Fikk livskraften tilbake etter fallulykke!

Neste skritt er at han tenker gjennom hva han kunne ha gjort annerledes i den ubehagelige situasjonen. Deretter lager han en ny ”film” der han selv har regien. Først snakker vi litt om det sammen, og løsningen. blir at han forbereder seg til å konfrontere B. Han ser for seg at han på jobben spør en annen kollega om å bli med på en samtale mellom ham og B. Når B kommer mot ham, sitter også denne personen der, og de avtaler et møte sammen. På dette møtet har B god tid. G er godt forberedt, og vitnets tilstedeværelse hjelper G og B til å være saklige og fornuftige.

Vi ”kjører film” mens jeg fortsatt holder på punktene. Denne filmen flyter nå fint. G kjenner seg lettet og får tilgang til sine erfaringer, sin dømmekraft og sikkerhet. De sterke følelsene knyttet til hendelsen er der fortsatt, men de er i bevegelse. Han klarer å være i det og å være i seg selv, samtidig som han får tilgang til et mer objektivt perspektiv.

Vi måler igjen belastninga på energisystemet og får fram svaret 0 prosent. Han føler seg lettet og glad og begynner å le og tøyse. Nå føler han seg sikker på at han vil klare å stå stødigere i seg selv neste gang han møter B.

Gjennom disse rundene har vi fått en fordypet forståelse for Gs spesifikke situasjon. Samtidig har vi staket ut en tydelig retning for videre behandlinger.

 
[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Om forfatteren»]

Fanny Parow Knill (f. 1963) er utdannet språkformer (Artemis School of Speech and Drama, 1993), kinesiolog (Bio Medicus, 2015) med spesiell interesse for EFT (emosjonell frihetsteknikk), særlig tradisjonen Energi EFT. Hun har vært sertifisert utøver av Energi EFT siden 2016, med utdanning fra Guild of Energists i England. Knill har også tatt Naturmedisinsk Grunnutdanning (Tunsberg Medisinske Skole, 2017). Hun driver egen praksis – Balanse i bevegelse – på Nesoddtangen utenfor Oslo.

LES OGSÅ  Kinesiologi mot hetetokter – for godt til å være sant?

E-post: fpknill@hotmail.com
Nettside www.balansefanny.no[/gdlr_box_icon]


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner