Kvalitetsvarer // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

Kjempeenkel eplekake

Eplekake hører desidert høsten til, og hva kan vel være bedre enn en eplekake uten sukker, gluten og kumelk og som attpåtil er superenkel å røre sammen? Kaka er også uten egg, noe som forhåpentligvis vil glede eggallergikere.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen     Oppskrift Tante Ellen (egentlig tante Liv)

[gdlr_box_icon icon=”none” title=”Noe godt i blant?”]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til annelene@vof.no![/gdlr_box_icon]

Til deigen trenger du:

75 gram smeltet smør eller Cocosa 2 dl Sukrin® 3 dl mel etter behag. Jeg brukte Jytte-mel, men annet glutenfritt mel kan sikkert også benyttes. 2 dl kokosmelk (eller kumelk, om du foretrekker) 2 ts bakepulver

Hvis du ønsker, kan du også røre inn et egg, men det er ikke nødvendig.I tillegg trenger du cirka 3 epler og kanel til å strø med.

Annonse:
abonnement helsemagasinet

Bland ingrediensene til deigen og hell denne i en kakeform. Bruk gjerne en paiform om du er redd deigen renner. Jeg bruker vanlig kakeform. Skjær eplene i passende båter eller terninger, og trykk disse ned i deigen slik at kaka blir dekket med eplebiter. Strø med kanel. Stekes på 175-180 grader i 40-50 minutter, avhengig av ovnen. Eller som vi sier hos oss: Til den er ferdig.

Kaka kan selvfølgelig serveres med vispet kremfløte, eventuelt havrefløte eller hjemmelagd lavkarbo-/høyfettiskrem.

God eplehøst!

Del gjerne med dine venner

noe godt, Oppskrifter

0
    0
    Din handlekurv
    Din handlekurv er tomTilbake til butikken