Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2012 > Kjempeenkel eplekake

Kjempeenkel eplekake

Eplekake hører desidert høsten til, og hva kan vel være bedre enn en eplekake uten sukker, gluten og kumelk og som attpåtil er superenkel å røre sammen? Kaka er også uten egg, noe som forhåpentligvis vil glede eggallergikere.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen     Oppskrift Tante Ellen (egentlig tante Liv)


Noe godt i blant?

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til annelene@vof.no!

Til deigen trenger du:

75 gram smeltet smør eller Cocosa
2 dl Sukrin®
3 dl mel etter behag. Jeg brukte Jytte-mel, men annet glutenfritt mel kan sikkert også benyttes.
2 dl kokosmelk (eller kumelk, om du foretrekker)
2 ts bakepulver

Annonse:

Hvis du ønsker, kan du også røre inn et egg, men det er ikke nødvendig.I tillegg trenger du cirka 3 epler og kanel til å strø med.

Bland ingrediensene til deigen og hell denne i en kakeform. Bruk gjerne en paiform om du er redd deigen renner. Jeg bruker vanlig kakeform. Skjær eplene i passende båter eller terninger, og trykk disse ned i deigen slik at kaka blir dekket med eplebiter. Strø med kanel. Stekes på 175-180 grader i 40-50 minutter, avhengig av ovnen. Eller som vi sier hos oss: Til den er ferdig.

Kaka kan selvfølgelig serveres med vispet kremfløte, eventuelt havrefløte eller hjemmelagd lavkarbo-/høyfettiskrem.

God eplehøst!

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Legg igjen et svar

Bitnami