Skip to main content

Kjempeenkel eplekake

Eplekake hører desidert høsten til, og hva kan vel være bedre enn en eplekake uten sukker, gluten og kumelk og som attpåtil er superenkel å røre sammen? Kaka er også uten egg, noe som forhåpentligvis vil glede eggallergikere.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen     Oppskrift Tante Ellen (egentlig tante Liv)

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Noe godt i blant?»]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til annelene@vof.no![/gdlr_box_icon]

Til deigen trenger du:

75 gram smeltet smør eller Cocosa
2 dl Sukrin®
3 dl mel etter behag. Jeg brukte Jytte-mel, men annet glutenfritt mel kan sikkert også benyttes.
2 dl kokosmelk (eller kumelk, om du foretrekker)
2 ts bakepulver

Hvis du ønsker, kan du også røre inn et egg, men det er ikke nødvendig.I tillegg trenger du cirka 3 epler og kanel til å strø med.

Bland ingrediensene til deigen og hell denne i en kakeform. Bruk gjerne en paiform om du er redd deigen renner. Jeg bruker vanlig kakeform. Skjær eplene i passende båter eller terninger, og trykk disse ned i deigen slik at kaka blir dekket med eplebiter. Strø med kanel. Stekes på 175-180 grader i 40-50 minutter, avhengig av ovnen. Eller som vi sier hos oss: Til den er ferdig.

LES OGSÅ  Sjokoladekjeks (nesten “Maryland Cookies”!)

Kaka kan selvfølgelig serveres med vispet kremfløte, eventuelt havrefløte eller hjemmelagd lavkarbo-/høyfettiskrem.

God eplehøst!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner