Skip to main content

– Kjøtt er ideell mat for spedbarn

Denne uka anbefaler vi en fagartikkel om kjøtt som ideell mat for spedbarn. Flere lesetips er om hvorfor høna legger egg året rundt. Dessuten spørsmålet om ”sosialistene” er hjernevasket av legemiddelindustrien.

Tekst Iver Mysterud

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

– Kjøtt er ideell mat for spedbarn / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Fagredaktør Iver Mysterud

Øvrige tips:

  • Hva vet vi om utbrudd av apekopper i Europa og Nord-Amerika.
  • Sivilingeniør og faglitterær forfatter Jan Kerr Eckbo mener mennesker blir korrupte fordi de lar seg korrumpere.
  • To innlegg er kritiske til vår helseminister som avgir norsk selvråderett til Verdens helseorganisasjon (WHO) når det gjelder håndtering av kommende pandemier.
  • Norske Aksel (16) invalid etter Pfizer-vaksinen
  • Enorm økning i alvorlige vaksinebivirkninger for de under 30 år

Kjøtt er ideell mat for spedbarn

En fagartikkel i nyeste nummer av Nutrition Today fokuserer på hva spedbarn bør spise når de begynner å få mat til erstatning for morsmelk. For første gang inneholder kostholdsråd for amerikanere (DGA) råd om hva spedbarn bør spise. I utgaven for 2020–2025 anbefales det at maten fra alderen 6 til 24 måneder bør inneholde kjøtt, som anses å være ideelt for barn i denne aldersgruppen. Fra 6-månedersalderen bør kostholdet være variert og næringstett, inkludert matvarer som inneholder jern og sink. Disse mineralene må være biotilgjengelige, altså tas lett opp av kroppen. Fordi sped- og småbarn spiser små mengder mat, er det viktig at hver bit teller de første årene. USAs kostholdsråd anbefaler at proteinkildene varierer for barn under to år ved å inkludere kjøtt, fjørfe, egg, småmat, nøtter, frø og soyaprodukter. Slike matvarer er viktige kilder til jern, sink, protein, kolin og langkjedete flerumettete fettsyrer. Sunn, næringstett mat bør velges framfor bearbeidet kjøtt og annen mat. Rødt kjøtt er for øvrig rikere på jern, sink, kolin og vitaminene B6 og B12 enn andre proteinkilder, som fjørfe, svin, sjømat, nøtter, bønner og soya.

– Kjøtt er ideell mat for spedbarn / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Først morsmelk, siden er kjøtt fin føde for spedbarn

Hvorfor legger høna egg året rundt?

Dette svarte evolusjonsbiolog Kjetil Lysne Voie på da NRK-programmet Abels tårn tok opp spørsmålet, omtalt på Universitetet i Oslos nettsted Titan 18. mai. Fugler flest nøyer seg med å legge egg om våren. Høner er eksepsjonelle eggleggere fordi mennesket har selektert på og foredlet høna i omtrent 7000 år. I parentes bemerket fant den tyske ernæringsforskeren dr.med. Wolfgang Lutz (1913–2010) og kolleger ut at høner som spiste naturlig, proteinrik mat med insekter og mark, la færre egg enn om de fikk karbohydratrikt fôr.

LES OGSÅ  P-piller kan gi depresjon, tenåringsjenter har høyest risiko

Er sosialistene hjernevasket av legemiddelindustrien?

Samfunnsviter og homøopat Thore K. Aalberg mener det er et paradoks at Rødt, Klassekampen og venstrevridde som er så negative til kapitalismen, er så ukritiske til Big Pharma. Dette kommer fram i et innlegg på Hemali.no 24. mai.


Hva vet man om utbrudd av apekopper i Europa og Nord-Amerika?

Dette tas opp i en nyhetsartikkel i det britiske legetidsskriftet BMJ 20. mai. Artikkelen gir en oversikt over antall smittede (tallene er ikke oppdaterte, siden antall tilfeller stadig øker), hvordan viruset sprer seg, hvilke symptomer man får, hvor farlig sykdommen kan være og hvordan den kan behandles. Artikkelen tar også opp tidligere utbrudd av denne sykdommen.

Mennesker er ikke korrupte, men de blir korrupte fordi de lar seg korrumpere

Det mener sivilingeniør og faglitterær forfatter Jan Kerr Eckbo i et intervju på Hemali.no 30. mai. I intervjuet sier han: – Syretesten på samfunnets ønske om sannferdig informasjon, er i hvilken grad fagkyndige som går imot den rådende oppfatningen, slipper til. Vi må særlig lytte til uavhengige fagfolk som er uenige i etablerte sannheter. Offentlig debatt trenger dessuten uavhengige medier, ellers tar propagandaen overhånd.


Kjerkol, du vil bli husket som dama som solgte Norge!

Dette er budskapet i et kritisk innlegg av Link Liberty Tennbakk på Hemali.no 25. mai. Hun er ikke glad for at vår helseminister knytter Norge enda tettere til Verdens helseorganisasjon (WHO) når det gjelder håndtering av kommende pandemier.

Om WHO, Kjerkol og sviket mot Norge

Pensjonert advokat Terje Sørensen er ikke nådig mot helseministeren og retter i et innlegg på Steigan.no 28. mai et kritisk blikk på Verdens helseorganisasjon (WHO) og hvordan organisasjonen styres. Han ser i innlegget nærmere på hvem som bestemmer og fatter avgjørelser i organisasjonens navn.

LES OGSÅ  Trådløs stråling kan skade planter og dyr

16-åring syk etter Pfizer-vaksinen

Aksel (16) var frisk inntil to dager etter første dose Pfizer. – Vi hadde ikke lyst til å kontakte media, å blottlegge oss om en så privat sak, uttalte mor Ida Fretland til Hemali.no 1. juni. Hun fortalte at familien måtte blottstille seg i media for å få hjelp til sønnen. Han ble invalid etter vaksinen.

Enorm økning i alvorlige vaksinebivirkninger for de under 30 år

Dette kommer fram i en artikkel på Steigan.no 31. mai. Den handler særlig om hjertesykdom: atrieflimmer, perikarditt (betennelse i hjerteposen), myokarditt (betennelse i hjertemuskelen) og myoperikarditt (kombinasjon av perikarditt og myokarditt).

Om å finne en bedre vei etter pandemien

Dette er tema for en tredagers konferanse i Bath i Storbritannia 20.–22. mai 2022 organisert av World Council for Health, som ble omtalt på Steigan.no 31. mai Konferansen samlet mer enn 60 internasjonalt anerkjente foredragsholdere fra blant annet medisin, miljø, media, juss og aktivisme til en tredagers konferanse. Gjesteforelesere fra hele verden deltok, inkludert Robert F Kennedy jr., Robert Malone, Alexandra Henrion Caude og Astrid Stuckelberger.

Avslørt i Spania: Eliten kjøpte falske koronasertifikater

Presidenten for det farmasøytiske selskapet PharmaMar og hans familie er blant de 2200 falske koronavaksinerte, skriver den spanske avisa ABC. Dette kommer fram i en artikkel på Steigan.no 28. mai. José María Fernández Sousa-Faro skaffet seg falsk koronapass for den tredje dosen via en kriminell kontakt. Det samme gjaldt hans nærmeste familie og mange samfunnstopper i Spania. PharmaMar er et av de viktigste farmasøytiske selskapene i landet.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner