Skip to main content

Kritisk blikk på den kunstige kjøttindustrien

Dokumentaren ”Beyond Impossible — The Truth Behind the Fake Meat Industry” vektlegger at laboratoriedyrket kjøtt er ultraprosessert mat. Derfor kan den utgjøre betydelig helserisiko.

Dette går imot påståtte fordelene ved disse ”kjøtt”alternativene. Falskt kjøtt mangler essensielle næringsstoffer som finnes i naturlig kjøtt, inkludert flere aminosyrer som er avgjørende for vedlikehold av muskler og generell helse.

Til tross for påstander om bærekraft viser studier at kjøttalternativer gir langt større utslipp av klimagasser enn tradisjonell husdyrpraksis.

Til tross for påstander om bærekraft viser studier at kjøttalternativer gir langt større utslipp av klimagasser enn tradisjonell husdyrpraksis. Dokumentasjon underbygger at regenerativt landbruk er langt mer fordelaktig for miljøet enn industrielt landbruk, som ultraprosesserte kjøttalternativer er avhengige av.

Dokumentaren kritiserer gjeldende globale retningslinjer som presser på for kjøttalternativer, og antyder at en dette er ledd i en bredere plan som kan svekke matsikkerhet og individuell helse gjennom økt avhengighet av ultraprosessert mat, samtidig som andre aktører tjener grovt på salg av slike produkter. Dette er tema for en artikkel av den amerikanske osteopaten Joseph Mercola 4. mai.

Vår kommentar:

Det er viktig å sette et kritisk blikk på kjøtterstatninger, enten de er basert på planter eller laboratoriedyrkete stamceller fra dyr.

LES OGSÅ  Forsvar av storfekjøtt

Dette er ernæringsmessig mangelfullt og sterkt industrielt bearbeidet mat som aldri burde komme i utbredt bruk. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Maten som folk flest spiser, bidrar ikke til god magefølelse!
Bør vi spise mindre kjøtt og mer planter?
Miljødirektoratets tjuvtriks i kjøttkampen
Spis svinekjøtt med god samvittighet! 


Flexner-rapporten diskrediterte tradisjonell medisin

Har du hørt om Flexner-rapporten? Det har neppe norske leger heller, til tross for at den endret medisinsk utdanning tidlig på 1900-tallet.

Denne rapporten er fokus for en artikkel på Hemali.no 9. mai, og konsekvensene av rapporten omtales på denne måten: ”Slik ble investeringene pløyd tilbake til giverne ved at leger og sykehus valgte å bruke kjemiske preparater fra industrien der investorene var mektige aksjonærer. Samarbeidet mellom storkapital, farmasøytisk industri, legestanden, legeutdannelsen og medisinsk forskning fikk stor innflytelse på utviklingen av vestlig medisin.”

Medisinsk utdanning er symptomfokusert og basert på behandling med syntetiske medikamenter.

Vår kommentar:

Vi i Helsemagasinet kjenner godt til denne rapporten, som startet den store nedturen for naturmedisinsk, helhetlig og årsaksrettet behandling og beredte grunnen for den skolemedisinen vi har hatt i mange tiår.

Medisinsk utdanning er symptomfokusert og basert på behandling med syntetiske medikamenter. Flexner-rapporten gir innblikk i hvordan dette skjedde.

Dagens medisinske utdanning bør reformeres på grunnleggende områder og inkluderer mye av det som ble luket bort for over hundre år siden. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Professor Gøtzsche: – Psykiatri som spesialitet bør fjernes
Finansielle bånd mellom farmasøytisk industri og legeforeninger
Farmasøytisk industri betaler medisinske redaktører
Hardtslående kritikk av farmasøytisk industri og medikamentbruk
Trenger vi farmasøytisk industri?


Frittalende professor sparket for sin kritikk av mRNA-vaksinering av barn

Nylig ble biokjemikeren og forskeren Patrick Provost fra Montreal informert om oppsigelsen. For å ha snakket offentlig om sine vitenskapelige funn og meninger.

Patrick Provost er en dyktig biokjemiker med kompetanse på blant annet RNA og lipide nanopartikler. Han er siste eksempel på fagfolk som har mistet stillingen etter å ha gått offentlig ut mot myndighetenes syn på håndteringen av koronapandemien.

Dette er skammelig og kritikkverdig og føyer seg inn i et mønster.

Provost var i en god posisjon til å forstå mulige skader av Pfizer og Modernas mRNA-vaksiner. Han konkluderte at risikoen av vaksinering veide tyngre enn fordelene, i hvert fall når det gjaldt barn.

LES OGSÅ  Kjøtt – venn eller fiende?

Provost anså det som sin plikt som vitenskapsmann og menneske å komme til forsvar for barn ved å snakke offentlig mot bruken av dem. For dette ble han angrepet av folk i og utenfor Université Laval, der han var professor på heltid. I løpet av de siste to årene har universitetet suspendert ham to ganger og nå sparket ham. Saken er omtalt på Brownstone.org 3. mai.

Vår kommentar:

Dette er skammelig og kritikkverdig og føyer seg inn i et mønster: En rekke fagfolk, særlig i USA og Canada, har både under og etter pandemien hatt problemer med helsemyndighetene og sine arbeidsgivere.

Årsaken er at de under pandemien har vært kritiske til myndighetenes pandemihåndtering (mRNA-vaksinering, bruk av munnbind, nedstengning, bruk av medikamenter som Ivermektin og hydroksyklorokin og/eller støttetiltak med vitaminer, mineraler og andre stoffer som styrker immunsystemet).

Den aktuelle artikkelen tar opp dette bakenforliggende mønsteret av knebling av de som har vært eller er uenige i den offentlige forståelsen av pandemihåndteringen.Dette viser at den akademiske friheten i praksis er truet. Fagfolk som Patrick Provostburde hylles for sitt mot til å gå imot konsensus i et viktig spørsmål og ikke bli straffet.

Det er viktig at noen taler på vegne av svake grupper, i dette tilfelle barn. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Heksejakten på lege Geir Flatabø
Geir er uten autorisasjon: – Helsetilsynet tar leger som de mener praktiserer «alternativt»


Akupressur mot smerter i knær ved slitasjegikt

Kan opplæring i akupressur (trykk/massasje av akupunkturpunkter) bidra til smertelindring hos personer som antas å ha artrose (slitasjegikt) i knærne?

Kinesiske forskere ønsket å teste dette og se om folk som behandler seg selv, får det bedre. De gjennomførte en randomisert, klinisk studie av 314 middelaldrende og eldre voksne. En gruppe fikk to opplæringstimer i akupressur.

LES OGSÅ  Slitasjegikt og lavkarbokosthold

En kontrollgruppe fikk kun opplæring i å vedlikeholde knehelsen. De som utførte akupressur, hadde etter 12 uker med to daglige behandlinger mindre knesmerter enn kontrollgruppa. Forskerne mener at opplæring i akupressur er en kostnadseffektiv metode for å hjelpe denne pasientgruppa.

Vår kommentar:

Dette er nok et eksempel på at gamle kinesiske behandlingsformer kan være effektive og derfor bør ha en plass i et moderne helsevesen. I tillegg er det bivirkningsfritt.

Kanskje kan akupressur bidra til at mange med begynnende artrose klarer å lindre smertene bedre og til og med slipper kneoperasjon (protese/kunstig kneledd)? IM


Støtt det frie ord!

Du som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Alle summer mottas med stor takk!  Her ser du vår Spleis.

Ingen ende på parallelle universer i ernæring / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner