Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Klassisk tegn på problemer i forholdet

Klassisk tegn på problemer i forholdet

Et av de vanligste, men også mest ødeleggende, kommunikasjonsmønsteret (eller kanskje mangelen på dette) i et forhold, er å møte den andre med taushet. Slik atferd innebærer at den ene parten trekker seg unna hvis den andre parten framsetter en bekymring eller har ønske eller behov som oppfattes vanskelige å forholde seg til. Det er ofte kvinnen i forholdet som framsetter ”krav”, mens mannen trekker seg unna. Mønsteret er like ødeleggende om det går den andre veien.

Hele 74 studier med over 14 000 deltakere illustrerer at de som er i forhold med et dårlig kommunikasjonsmønster, er mindre fornøyde enn andre. De opplever mindre nærhet med partneren og at kommunikasjonen er dårlig dem imellom, samt et høyere nivå av uro og aggresjon. En ”trekke seg unna”-taktikk er vanskelig å løsrive seg fra, blant annet fordi begge mener at den andre utgjør ”problemet”.

Kilde:

Schrodt P, Witt PL, Shimkowski JR. A meta-analytical review of the demand/withdraw pattern of interaction and its associations with individual, relational, and communicative outcomes. Communication Monographs 2014; 81: 28–58. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/03637751.2013.813632?journalCode=rcmm20

Legg igjen et svar