Skip to main content

Kontroversiell støtte til homøopati

Den franske virusforskeren Luc Montagnier ble i 2008 tildelt nobelprisen for forskning utført på 1980-tallet og som støttet en kobling mellom HIV og aids. I sommer deltok han på et stort symposium med 60 nobelprisvinnere og 700 andre forskere. Her presenterte Montagnier en ny metode for å oppdage virusinfeksjoner og som har klare paralleller med grunnprinsippene i homøopati.

Montagnier fortalte konferansedeltagerne at løsninger som inneholder DNA fra sykdomsframkallende virus og bakterier, kunne sende ut lavfrekvente radiobølger. Disse bølgene førte til at omliggende vannmolekyler ble arrangert i ”nanostrukturer”. Også disse vannmolekylene kunne sende ut radiobølger. Montagnier mener at vann kan beholde slike egenskaper selv etter at den opprinnelige løsningen ble sterkt fortynnet, faktisk helt inntil punktet det originale DNA-et var fullstendig borte. Ifølge Montagnier beholdt vann ”hukommelsen” for stoffer det hadde vært i kontakt med, og dette prinsippet kan dermed leger og andre terapeuter bruke for å oppdage sykdom.

Ikke uventet var innholdet i dette foredraget sterkt kontroversielt blant deltakerne på konferansen, mens homøopater har vært glad for det de oppfatter som en støtte for sin ”sak” og terapiform. IM

LES OGSÅ  Målbare effekter i homøopatiske fortynninger

Kilde:

Sunday Times. Nobel laureate gives homeopathy a boost. The Australian 2010; 5. juli.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner