Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Kornfritt brød fra glutenfri bakebok

Kornfritt brød fra glutenfri bakebok

Mange som legger om til et glutenfritt kosthold, savner brød.

Tekst  Anne Lene Johnsen     Foto Shutterstock


Om boka

Forfatter: Kristin Granli
Tittel: Ekte brød uten gluten og ferdige melmikser
Utgiver: Cappelen Damm AS
Utgivelsesår: 2016
ISBN: 9788202513573
Pris: kr 379

da8528b1-7c5a-445a-b74d-026e4719a08c_20160822115030898I handelen finnes det en del ferdige melblandinger og andre glutenfrie produkter. En ulempe med mange slike er at de inneholder en hel del stivelse og tilsetningsstoffer. I tillegg erfarer mange at glutenfrie brød blir både tørre, rare og smaker lite fristende.

I boka Ekte brød uten gluten og ferdige melmikser (Cappelen Damm, 2016) presenterer forfatter Kristin Granli en samling brødoppskrifter for den som både vil ha velsmakende og mer næringsrike brød enn ferdigproduktene i handelen. Hun bruker blant annet bokhvete-, brunris- og hirsemel, og brødene har høyere fiber- og proteininnhold enn kjøpebrød og mange andre glutenfrie oppskrifter. Selv om noen av brødene fremdeles inneholder en del karbohydrat, er mengden lavere enn i ferdigblandinger flest. Det er jo heller ikke meningen at vi skal spise mange brødskiver hver dag, men i blant kan en skive være godt tilbehør. Granli bruker “mykt margarin” i sine oppskrifter, mens vi anbefaler smør eller annet naturlig fett.

Annonse:

For den som vil ha noen erstatninger til brød i blant, kan boka være til inspirasjon. Bare pass på den totale karbohydratmengden. I tillegg til oppskriftene får vi flere tips om hva som skal til for å få glutenfri bakst vellykket og velsmakende.

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kollagen
Jevninger

Legg igjen et svar