Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Kornfritt brød

Mange ønsker eller er nødt til å spise glutenfritt, og kanskje spesielt i en overgangsfase (men også ellers!) kan det være godt med et ”lovlig” brød som kan brukes til frokost, lunsj eller tilbehør til middag i blant.

Tekst Anne Lene Johnsen     Foto Fra boka


Noe godt

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no!

da8528b1-7c5a-445a-b74d-026e4719a08c_20160822115030898Dette brødet er fra boka Ekte brød uten gluten og ferdige melmikser (Cappelen Damm, 2016). Forfatteren lover at det holder seg mykt og godt i mange dager, er proteinrikt, tåler både å fryses og tines, og at det også smaker godt!

Du trenger:

Annonse:

100 g kikertmel
2 dl kaldt vann
1 ss eddik
50 g eller 4½ ss linfrø, grovmalte
2 egg
2 eggehviter
2½ ss kokosmel
1½ ss loppefrø
½ ts salt
½  ts tørket rosmarin, knust i morter eller malt i krydderkvern
1 ts natron
Olje eller smør til brødformen

Slik gjør du:

Trinn 1:
Bland kikertmel, malte linfrø, vann og eddik. Dekk til og la stå i minst 12 timer, gjerne et helt døgn.

Trinn 2:
Sett stekeovnen på 180 grader.

Rør alle ingrediensene sammen i en bolle og ha deigen over i en smurt liten brødform (1 liter). Sprut med vann og glatt til toppen med en slikkepott. Stek på nederste rille i cirka 40 minutter, pluss 10 minutter uten form. Avkjøl brødet på rist. Det holder seg fint i noen dager i romtemperatur, men kan også fryses i skiver og tines ved behov.

Tips:
Stek vafler av brøddeigen, og server med valgfritt pålegg!

You may also like
Muggsoppgifter i innemiljøet
Myseprotein
Bikarbonat
Kollagen

Legg igjen et svar