Skip to main content

Kortene som snur seg rundt

Har du lyst til å lære noen enkle kortkunster som du kan bruke for å underholde deg selv og dine venner? På denne siden finner du forklaringen til en kortkunst du kan prøve deg på. Lykke til!

Tekst Kurt Bai

La tre av dine venner trekke hvert sitt kort fra kortstokken. Kortene stikkes så tilbake i stokken. Kortene bres ut i en rad på bordet med forsidene opp, men tre kort ligger med baksidens opp. Det er de tre kortene som dine venner valgte!

Forklaring: På forhånd har du snudd bunnkortet i kortstokken med forsida opp. Bre kortene med baksida opp i vifteform (pass på at ingen ser kortet som ligger i bunnen og er snudd). La tre av dine venner trekke hvert sitt kort, som de skal huske og gjerne sette et lite merke på.

Mens du snakker om dette, passer du på å snu kortstokken ubemerket en halv gang. Kortene holdes nå omvendt i hånda. Det er nå kun det øverste kortet som ligger med baksida opp, mens det for dine venner ser ut som om hele kortstokken ligger med baksidene opp.

LES OGSÅ  Slik prøver elever å skjule at de ikke lærer så godt

Hold kortene godt sammen i hånda, og før hendene med kortstokken bak på ryggen. Snu deg med ryggen mot dine venner og la dem stikke sine valgte kort inn på forskjellige steder i kortstokken. Snu deg rundt med ansiktet mot dine venner igjen, men ikke ta fram kortstokken igjen før du har snudd rundt kortet øverst på kortstokken og vendt kortstokken en halv gang.

Nå kan du spre ut kortene i en rekke med forsidene opp foran dine venner. De tre valgte kortene vil ligge med baksidene opp.  Eventuelt kan du spre kortene ut i en rekke med baksidene opp på bordet, og de tre valget kortene blir synlige fordi de ligger motsatt av alle de andre kortene.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner