Skip to main content

Kortkontroll

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Prøv deg som kortkunster»]Har du lyst til å lære noen enkle kortkunster som du kan bruke for å underholde deg selv og dine venner? På Leke litt-sidene i VOF finner du forklaringen til en kortkunst du kan prøve deg på. Lykke til. Magiske hilsener fra Kurt Bai.[/gdlr_box_icon]

Dette trikset kan du utføre uten at du overhodet behøver berøre kortene etter at din venn har valgt sitt kort. Be ham/henne om å ta et kort ut fra midten av kortstokken, huske det og så legge det tilbake på toppen av stokken. Din venn skal deretter kupere kortene (ta en bunke fra toppen av stokken og legge på bunnen).

Tilskueren får kupere kortstokken på nytt flere ganger. Deretter får han beskjed om å snu kortstokken med forsida opp. Kuper stokken igjen, igjen og igjen med forsida på kortene opp. Deretter skal han snu kortstokken med baksida opp og plassere fingeren på kortstokken, hvoretter du forteller ham at kortet han trakk, ligger som nr. 25 fra toppen av stokken.

Når din venn presser fingeren ned på kortstokken, får du kortet til å flytte seg oppover i stokken. La oss si du stopper når kortet ligger som nr. 5 fra toppen. Din venn får nå telle ned kort nr. 5 fra toppen. Kortet som finnes der, er kortet din venn valgte.

For å utføre trikset må du ordne noen kort fra bunnen av kortstokken: Plukk ut hvilken som helst kortfarge, for eksempel sparfargen, fra nummer 2 til kongen. Disse kortene plasseres i rekkefølge i bunnen av kortstokken slik: Toeren legges underst, treeren nest underst, og slik fortsetter du oppover til kongen. Det er viktig å huske på at esset ikke er regnet med her. Det er ikke vanskelig ubemerket å arrangere kortene på denne måten.

Kortene plasseres nå på bordet, hvor trikset utføres som beskrevet over. Din venn får trekke ut et kort fra stokken, se på det, og legge det tilbake på toppen av kortstokken. Når han kuperer kortene, vil de arrangerte kortene på bunnen av stokken komme oppå hans kort. Uansett hvor mange kuperinger han foretar, blir ikke kortene blandet, siden det kun er topp- og bunnkortene som vil skifte rundt.

Etter at din venn har kupert stokken for eksempel 5-6 ganger, ber du ham snu kortene med forsida opp. Nå lar du ham fortsette å kupere inntil et sparkort kommer fram på toppen. Uansett hvilket av sparkortene som kommer fram, vil det valgte kortet ligge i en rekkefølge fra toppen av stokken som er lik én mindre av verdien av sparkortet.

La oss anta at når din venn har kupert noen ganger, ligger spar åtte øverst. Be ham nå om å snu stokken med forsida ned og plasser fingeren på den.

Avslutt som beskrevet innledningsvis: Fortell at kortet finnes som nummer 7 (spar 8 minus 1) fra toppen og ned. La ham telle ett og ett kort av gangen fra toppen av stokken til han kommer til kort nummer 7 og snur rundt kortet! Det er hans kort.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner