Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Kraftbaserte drikker og snop

Kraftbaserte drikker og snop

Kraft lagd på grønnsaker, fisk, bein og liknende er blant noe av det sunneste vi kan få i oss, mener Gry Hammer, som er på markedet med enda en lekker kokebok. Denne gangen viser hun mer om hvordan vi kan lage drikker, supper og sunt snacks. Hun skriver blant annet at ”Kraft laget på bein, bindevev og kjøtt fra fugl, fisk og dyr, grønnsaker og urter, over mange timer, blir sagt å ha mange helsefordeler og helbredende egenskaper: betennelsesdempende, fordøyelsesstyrkende, immunstyrkende, søvndyssende, skjønnhetsfremmende …”. Hvem vil vel ikke ha god helse, spenstig hud, glansfullt hår og en velfungerende fordøyelse? Det vil i hvert fall jeg, som kan være en skikkelig ”godtegris”. Hvis jeg kan lage is og konfekt som er bra for både for kropp, sjel, hud og hår, er jeg ikke vond å be.

Boka inneholder informative forklaringer om gelatin og kollagen, utdypinger om helsefordelene ved avkok av animalske produkter, påminnelser om at kraftkoking er både bærekraftig og lett å tilpasse et moderne liv, og selvfølgelig: mange herlige oppskrifter. Du lærer å lage kraftbaserte teer og is-latte, en veldig lilla drikk Hammer kaller ”ungdomskilden” (den må jeg starte med, fant jeg ut), smudier og kakao. Suppene rangerer fra blant annet brennesle og rødbet, spinat og skogsopp og suppe på nedgnagd fenalår, og til desserter som for eksempel lakris-is, sukkerskumputer (marshmallow), vitaminbjørner eller indianerpudding. Vi får en rekke gode tips til hvordan vi kan bruke kraft inn i hverdagskostholdet. Og visste du forresten at ordet ”restaurant” opprinnelig skrev seg fra navnet på en suppe lagd av kjøttkraft (fransk: un bouillon restaurant), som ble servert gjester på franske vertshus?

Forfatter: Gry Hammer

Tittel: Kraft og andre styrkedrikker. Buljonger, supper og snop basert på kraft, gelatin og kollagen.Utgiver: Cappelen Damm AS

Utgivelsesår: 2018 (innbundet) ISBN: 9788202557959

Annonse:

Pris: kr 379; 152 sider

(www.cappelendamm.no)

You may also like
Myseprotein
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
UR kraft + kolonial – Norges første ”kraftbar”
Alene i kampen mot kreft

Legg igjen et svar