Kvalitetsvarer // Fast frakt kr. 69,- // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

Kreativ fermentering for alle

Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!

Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!


Fermentering handler ikke bare om surkål og agurker. Om du har trodd det, bør du skaffe deg Gry Hammers siste bok.

Tekst Anne Lene Johnsen

[gdlr_box_icon icon=”none” title=”Om boka”]Forfatter: Gry Hammer Tittel: Fermentering. Mat og drikke for glade tarmer og gode smaker! Utgiver: Cappelen Damm Utgivelsesår: 2016 ISBN: 9788202490560 Pris: kr 349[/gdlr_box_icon]

Gry-Hammer-FermenteringHer finner du massevis av oppskrifter; både på agurker og surkål, naturligvis, men også en mengde andre matvarer inkludert retter basert på blant annet fermentert (gjæret) mat, surdeig og myse; ketsjup, sennep og andre sauser; bakst, som rosinboller, sjokoladekake og kjeks; grøt, godteri og is, og drikker som kombucha-kaffe, juice og kamuflasjevin.

I tillegg til inspirerende oppskrifter som burde gi næring til kreativiteten hos alle som er interessert i å lage melkesyregjæret mat med gode bakterier, gir Hammer også enkle forklaringer på følgende: Hva fermentering eller melkesyregjæring er (det har ikke noe med melk å gjøre – det er en metode for å konservere og gjøre maten mer tilgjengelig), at bakterier som produserer melkesyrer, finnes i alle levende organismer, og at de blant annet bryter ned stivelse og proteiner i råvarer til flere ulike organiske syrer, inkludert aminosyrer, og senker pH-verdien i maten.

I boka finner du også beskrivelse av ulike fermenteringsmetoder, utstyr man trenger, prinsipper og tips for hvordan man går fram, en samling spørsmål og svar på vanlige “dette lurer jeg på”-spørsmål, samt en hel del referanser til både forskning og praktiske råd. Det gjør heller ingenting at boka er lekker å bla i, med innbydende bilder og matte ark. Denne boka må du simpelthen kjøpe!

Annonse:
Del gjerne med dine venner
LES OGSÅ  Fastens fremragende effekt

Fermentering

0
    0
    Din handlekurv
      Calculate Shipping
      Apply Coupon