Skip to main content

Kreft i bukspyttkjertelen: symptomer, årsaker, behandlinger

Ukeslutt 2. juni: Denne uka kan du lese om kreft i bukspyttkjertelen. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud Bildet er tatt av PDPics fra Pixabay

Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet
 • Faktakjekk
 • Cannabis i svangerskapet kan gi babyer med lavere vekt og mindre hoder
 • Spesialist i barnesykdommer: – Vi bør ikke finne oss i at barn ikke har det bra!
 • Lyden av nordlys
 • Gry Hammer kritisk til uttalelse om ultraprosessert mat
 • Kvinne bar på hemmelighet om overgrep i 35 år
 • Helserådgiver for den britiske regjeringen får toppjobb hos vaksineprodusent
 • Den falske lærdommen om lockdownskepsisen
 • Økt risiko for alvorlig øyeproblem etter koronavaksine
 • Pandemien ekstra vanskelig for gravide og fødende
 • Den australske regjeringen sensurerte covid-19-innlegg

Bukspyttkjertelkreft

En artikkel i The Epoch Times 14. mai gir en oversikt over denne alvorlige kreftformen. Her oppsummeres symptomer, årsaker, behandlinger og naturlige tilnærminger.

Helsemagasinet har for øvrig flere ganger omtalt tannlegen William Donald Kelley (1925–2005), som helbredet seg selv for ”uhelbredelig” kreft i bukspyttkjertelen og levde kreftfri til passert 80 år. Han hjalp eller helbredet også en rekke andre pasienter med denne diagnosen.

Helsemagasinet har også publisert en annen artikkel om denne krefttypen.

LES OGSÅ  Lurt å ta seg en lur!

Faktakjekk

Skribenten Eirik Værnes retter i et innlegg på Steigan.no 24. mai et kritisk blikk på ”faktasjekkernes” rolle, spesielt under pandemien.

Cannabis i svangerskapet kan gi babyer med lavere vekt og mindre hoder

Dette kan igjen skape en rekke helseproblemer for barnet. Resultatene kommer fram i en studie fra Frontiers in Pediatrics 16. mai. Saken er omtalt i The Epoch Times 18. mai.

Spesialist i barnesykdommer: – Vi bør ikke finne oss i at barn ikke har det bra!

Dårlig søvn kan gi AD/HD-symptomer hos barn. Spesialist i pediatri Annette Resch har sett hva barn sliter med og skisserer løsninger. Dette er tema for en artikkel på Hemali.no 14. mai.

Lyden av nordlys

Nordlyset er forbundet med lyd som forskere nå klart å ta opp. Dette er tema for et blogginnlegg 12. mai av helsejournalist og fagbokforfatter Lynne McTaggart. Innlegget tar også opp solflekker, solstormer og geomagnetisk påvirkning på mennesker.

Gry Hammer kritisk til uttalelse om ultraprosessert mat

Indremedisineren Jøran S. Hjelmesæth er leder for Nasjonalt Råd for Ernæring og har nylig uttalt at ultraprosessert mat er en ”hype” (et motefenomen). Fagbokforfatter og matblogger Gry Hammer er sterkt kritisk til dette. Hun vektlegger i et innlegg på Hemali.no 26. mai at kunnskap er makt og at den blir farlig når mennesker med manglende kunnskap besitter viktige posisjoner i samfunnet. Studier viser at slike matvarer er negative for vår helse og reagerer derfor sterkt på Hjelmesæths uttalelser.

Kvinne bar på hemmelighet om overgrep i 35 år

Tine Brager Hynne hadde tilsynelatende et godt liv, men inni seg følte hun seg ”død og tom”. Hun lengtet etter indre fred. Én dag så hun de fortrengte minnene som i en film. Dette er tema for en artikkel på Hemali.no 28. mai, der Hynne også er intervjuet på Hemalipodden. Hun er utdannet rosenterapeut, psykoterapeut og yogalærer.

LES OGSÅ  Kan kreft i bukspyttkjertelen helbredes?

Helserådgiver for den britiske regjeringen får toppjobb hos vaksineprodusent

Under covid-19-pandemien anbefalte Storbritannias øverste helserådgiver Will Ware kjøp av mRNA-vaksinene. Nå er han blitt senior visedirektør for global helsepolitikk hos BioNTech, produsenten av mRNA-vaksinen som markedsføres av Pfizer.

Under Wares veiledning kjøpte Storbritannia flere mRNA-vaksiner enn noen annen type. Pfizer og BioNTech tjente mye på vaksinen: Den britiske regjeringen betalte opptil 22 pund per dose, som bare kostet 5 pund å produsere. Selskapenes felles fortjeneste fra Storbritannia alene er anslått til rundt 2 milliarder pund. Globale inntekter for 2022 og i år forventes å bli omkring 36 milliarder pund. Ware forlot helserådgiverjobben da statsminister Boris Johnson ble avsatt i 2022.

Dette går fram av en artikkel i maiutgaven av Private Eye, omtalt i nyhetsbrev fra What Doctors Don’t Tell You 23. mai.

Den falske lærdommen om lockdownskepsisen

Nå som USA og WHO begge har erklært slutt på covid-19-pandemien, kan man bli fristet til å tro at marerittet endelig er over. For de fleste var det faktisk allerede blitt fortrengt av mer presserende problemer som inflasjon og krig. For de av oss som hevdet at det virkelige marerittet ikke var viruset i seg selv, men snarere myndighetenes restriksjoner under dekke av hensyn til ”folkehelsen”, er det lite å feire.

Dette skriver Thomas Fazi i en artikkel på Steigan.no 18. mai.

Økt risiko for alvorlig øyeproblem etter koronavaksine

Risikoen for infarkt i netthinnen (retinal vaskulær okklusjon) ”økte betydelig” etter første eller andre dose av mRNA-vaksinene. Dette kommer fram i en studie som er publisert i npj Vaccines 2. mai.

Tilstanden kan forårsake plutselig synstap ifølge The Epoch Times 8. mai.

LES OGSÅ  Britisk lege og forsker har anmeldt mediehus for ærekrenkelse om statiner

Pandemien ekstra vanskelig for gravide og fødende

Restriksjonene som myndighetene innførte under covid-19-epidemien, gjorde at flere slet med mentale plager i tiden rundt fødselen. Dette er tema for en artikkel på Titan.uio.no 16. mai.

Den australske regjeringen sensurerte covid-19-innlegg

På mindre enn tre år sensurerte Australias regjering mer enn 4 000 digitale innlegg under  pandemien. Dette ble avslørt etter at en liberal senator ba om innsyn med hjemmel i en lov om informasjonsfrihet. Dette kommer fram i en artikkel på Steigan.no 22. mai.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner