Skip to main content

Kreftfri med komplementær behandling

[wcm_restrict]

Etter et besøk hos fastlegen i mars 2019 fikk Bengt Bakke (f. 1962) fra Bergen beskjed om at han hadde kreft i bukspyttkjertelen. En kontroll på Haukeland universitetssjukehus viste imidlertid at han var rammet av en langt sjeldnere type kreft i gallegangen. – Til min store forbauselse fikk hadde jeg en sjelden type kreft som bare rammer 200 personer i Norge årlig, forteller Bengt. 

Tekst Birthe Storaker

Lavdosert naltrekson (LDN) mot kreft
Lave doser naltrekson (LDN) er siden slutten av 1980-tallet blitt benyttet som eksperimentell behandling av kreft. Dette medikamentet fikk i 1984 markedsføringstillatelse for å behandle opiatavhengighet (opiater: heroin, opium, morfin og kodein). Allerede året etter, under en klinisk utprøving på heroinavhengige og hiv-smittede, oppdaget legen Bernard Bihari6 (1931–2010) fra New York en betydelig immunstimulerende effekt (økning i endorfinnivå) hos pasienter som hadde fått naltrekson.7
Senere fant han interessante mønstre ved utprøving av lave doser naltrekson ved AIDS og kreftformer som lymfe- og bukspyttkjertelkreft. Spesielt lymfekreft har vist seg å respondere bra på lavdose naltrekson behandling, men lavdose naltrekson har også i enkelttilfeller vist seg å kunne kontrollere og begrense kreftutviklingen til de fleste krefttyper, og det uten signifikante bivirkninger.

Diagnosen gallegangskreft ble stilt bare to uker etter den første. Da var han blitt undersøkt i gallegangen og samtidig fått satt inn et lite rør, en såkalt stent, for å lede galleflyten inn i tynntarmen. Han startet umiddelbart å tråle nettet for om mulig å finne virksomme støttebehandlinger og konsulterte også vår ansvarlige redaktør for råd.

LES OGSÅ  Kan B-vitaminet folat gi kreft?

Symptomer

Omtrent en måned tidligere hadde Bengt merket en økende kløe i huden på baken og låra. Senere fikk han vite på sykehuset at disse symptomene var tegn på at gallegangen var tilstoppet, noe som gjorde at gallen fløt inn i omkringliggende vev i stedet for å tømmes i tynntarmen. Et par uker senere oppdaget han at urinen var lys brun som te, og at avføringen var lys. Samtidig ble almenntilstanden stadig dårligere. 

– Da skjønte jeg at dette var alvorlig og fikk datteren til å kjøre meg til Volvat medisinske senter (Laguneparken) i Bergen, forteller Bengt. Da han skulle gå av ved legesenteret, kommenterte datteren at ”pappa, du er gul på øynene”. Dette var tegn på gulsott, et symptom på at gallefargestoffer hoper seg opp i blod og vev. Det var blitt april og omtrent tre uker etter de første symptomene med kløe startet. Bengt ble etter konsultasjonen på Volvat innlagt på Haukeland universitetssjukehus. 

Symptomene han fikk, var han godt kjent med, siden hans far også hadde hatt de samme. Faren døde av kreft i bukspyttkjertelen i 2007. 

Behandling og egne tiltak

Før han fikk stilt en diagnose, tok Bengt  store doser C-vitaminer (30 g per dag) og en kombinasjon av lave doser naltrekson (se ramme) og R-alfa-lipoensyre (se ramme). Kaffeklyster tok han en gang hver dag i tillegg til regelmessig å innta cannabisolje. 

Da Bengt ble overført til kreftavdelingen, diskuterte han støttebehandling med legene uten å få særlig gehør. Han hadde med artikler om vitamin C og bruk av ”supermedisinen” som ingen vil skrive ut: naltrekson. Overlegen tok imot informasjonen, men mente at han ”savnet dokumentasjon” på effekt.

– Grunnen til at jeg tok store doser vitamin C, er at det danner store mengder hydrogenperoksid inni cellene. Imidlertid blir dette reaktive molekylet nøytralisert i normale celler, men ikke i kreftceller.1 Kreftceller produserer nemlig lite av enzymet katalase, som normalt nedbryter hydrogenperoksid til oksygen og vann (H2O). Friske celler har nok katalase og skades derfor ikke av store doser vitamin C, tvert imot, forteller Bengt.

LES OGSÅ  Naturlig støttebehandling ved brystkreft

– Lipoensyre fikk jeg tips om fra lege Geir Flatabø. Den amerikanske biologen og legen Bert Berkson2 driver en klinikk i New Mexico der han behandler kreft med å tilføre opiatantagonisten naltrekson3 og alfa-lipoensyre4 intravenøst. Jeg tok 300 mg R-alfa-lipoensyre morgen og kveld samt naltrekson, forteller han videre. I tillegg valgte han å gå på en streng ketogen diett fra han fikk diagnosen til det ble konstatert at han ikke hadde spredning, og 23. mai ble han operert. – Cannabisolje ville jeg bare teste for å se om det hadde effekt, sier han. Det er vanskelig å måle, men siden han ikke fikk spredning, antar Bengt at dette har bidratt positivt. 

– Som kostholdsveileder har jeg levd på lavkarbo-/høyfettkosthold siden 2010, noe som kan ha utsatt diagnosen. Kostholdet har imidlertid ikke alt å si for om man får kreft, forteller Bengt, selv om et ketogent kosthold er vist å kunne dempe kreftveksten og jeg kanskje ikke fulgte kostholdet nøye nok.

Situasjonen i dag

Legene synes jeg har kommet meg fort, og jeg er nå i så god form at jeg har begynt å trene igjen.

– På egenhånd fant jeg fram til noen fordøyelsesenzymer som jeg tar til hvert måltid på grunn av operasjonen i bukspyttkjertelen, forteller Bengt. Dette er basert på Gonzalez-protokollen, som Helsemagasinet har skrevet en rekke artikler om.5 Han fulgte ikke hele protokollen, men fant ut at enzymene fungerte godt. Videre forteller Bengt: – Da jeg skulle begynne på cellegifttabletter et halvt år etter operasjonen og fortalte kreftoverlegen at jeg tok gramdoser av vitamin C, sa hun at ”det må du ikke gjøre fordi det kan svekke virkningen av cellegift” – tull og tøys, tenkte jeg. Dette har man drevet med i over 60 år med hell. ”Du kan få diaré av det”, sa hun. – Da jeg fortalte at jeg gikk på liposomal C, begynte hun imidlertid å notere! Jeg har også gitt masse informasjon om C-vitaminer og lave doser naltrekson til kreftlegene på Haukeland. De tok imot det!

LES OGSÅ  Fettsyrer og prostatakreft

– Jeg ville ikke brukt naturlige metoder alene hvis det forelå spredning og det var god erfaring for helbredelse med operasjon alene. Men komplementær behandling er nok årsaken til at jeg sitter her i dag og er kreftfri. Jeg har kun tatt cellegifter i tablettform som forebyggende tiltak fram til nyttår 2019. 

I dag har Bengt få plager. Alle prøvene viser at alt er som det skal være, og immunforsvaret er på topp. Han har større oppmerksomhet rettet mot å gjøre ting som gir glede i livet og bryr seg mindre om uvesentligheter. – Jeg har fått en kraftig ”oppvåkning” avslutter Bengt Bakke.

Hva er alfa-lipoensyre (ALA)?
Alfa-lipoensyre er en organisk forbindelse som finnes i alle dyreceller. Den lages inne i mitokondriene – også kjent som cellenes ”energifabrikker”. ALA har også kraftige antioksidantegenskaper. Stoffet er både vann- og fettløselig, noe som gjør at det har effekt i alle vev i kroppen. R-lipoensyre er den mest aktive formen av alfa-lipoensyre.8

Gallegangskreft
Gallegangskreft er en svulst som oppstår i slimhinnen i gallegangen enten inni eller utenfor leveren. Diagnosen stilles ofte sent, og prognosen er derfor i mange tilfeller dårlig. Dersom diagnosen stilles tidlig og svulsten lar seg operere bort, er helbredelse mulig.9

Om intervjuobjektet
Bengt Bakke er utdannet Kostholdsveileder TMS og NLP ”mesterveileder”. Han driver firmaet Optimalkost og tilbyr kostveiledning og personlig veiledning. I tillegg jobber Bengt med å lage musikk. Kontakt: post@optimalkost.no; http://www.optimalkost.no

Kilder:

1. Saul AW. Hvorfor er vitamin C så nyttig mot kreft? VOF 2019; 10 (5): 100–3.

2. http://drberkson.com/2015/08/about-dr-burton-berkson/

3. https://legemiddelverket.no/nyheter/lavdose-naltrekson-ldn-hva-vet-vi

4. Lipoic acid. . https://lpi.oregonstate.edu/mic/dietary-factors/lipoic-acid

5. Poleszynski DV. Kliniske forsøk med enzymterapi mot kreft sabotert av ”kreftmafiaen”. VOF 2019; 10 (1): 70–7.

6. https://www.lowdosenaltrexone.org/bbihari_cv.htm

7. https://www.kreftfri.no/tekstforklaring/ldn

8. https://www.healthline.com/nutrition/alpha-lipoic-acid#what-it-is

9. nhi.no/

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner