Skip to main content

”Kremost” av mandler

Tekst Anne Lene Johnsen Foto shutterstock   

Har du forsøkt å lage din egen kremost? Her er et tips fra fastpaleo.com; et nettsted for deling av ”steinalderoppskrifter”. Dette kan kanskje være et alternativ for deg som vil unngå oster av kumelk, eventuelt også melk fra andre dyr!

Du trenger:

Cirka 2,5 (1 kopp) mandler

1,25–1,5 dl (filtrert) vann

½ ts uraffinert salt*

1 ts eplesidereddik*

1 ts sitronsaft

*Bruk gjerne Real Salt fra

vof.no og Mercolas eplesidereddik med cayenne

Slik gjør du:

Bløtlegg mandlene i vann
over natta eller i minst 8
timer. Skyll og skåld dem.

Blend alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen til du får
en jevn masse.

Voilà, slik lager du kremost!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner
LES OGSÅ  Snaddergrøt – havregrøt med strøssel