Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2020 > Kronisk bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse

Jeg har en sønn på 23 år som har fått diagnosen kronisk bihulebetennelse med cyste på én side. Legen anbefaler kortisonspray, noe jeg er skeptisk til da jeg har hørt at kortisonbruk over tid skader vevet i kroppen. Han tar omega-3-fettsyrer med polyfenoler og en multivitamintablett. Etter det jeg vet skal omega-3-fettsyrer dempe betennelser, men det er tydeligvis ikke godt nok i dette tilfellet. Har dere noe forslag til hva han bør tilføre kroppen slik at han kan unngå å bruke kortison?

Merethe Nelvik

VOF: Små doser kortison en kort periode er neppe skadelig, og det skader ikke vevet. Det er likevel bedre å bruke andre midler samtidig, slik som vitamin C i store doser (flere gram per dag) og å redusere inntaket av karbohydrater. Høyglykemiske karbohydrater (mel/melprodukter, sukker, søtsaker, brus, osv.) fremmer betennelser, mens høyfettkost basert på naturlige matvarer motvirker dem. En overgang til høyfett-/lavkarbokosthold som også inneholder fargede grønnsaker og mye fett, kan gjøre susen. Skulle problemene vedvare etter et par uker, anbefaler vi å oppsøke en ernæringskyndig lege, for eksempel Sofie eller Erik Hexeberg (Sandvika). DVP

Legg igjen et svar