Skip to main content

Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Tekst Anne Lene Johnsen Foto Shutterstock   

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Jeg elsker sjokolade og blir hoppende glad hver gang jeg finner en ny oppskrift på en kumelk- og glutenfri kake med lavt karbohydratinnhold.

Denne er fra nettsida theheartysoul.com med noen tilpasninger til det jeg selv hadde i skapet. Min variant ble ikke veldig søt, men det synes jeg bare er en fordel. Hvis du vil, kan du gjerne tilsette for eksempel noen dråper Stevia med sjokoladesmak.

Du trenger:


2–2,5 dl kokt og most søtpotet (tilsvarer en middels stor søtpotet, hva nå enn det er).

Cirka 2 dl avokadokjøtt (tilsvarer en liten avokado, men du kan sikkert bruke mer).

Cirka 2 dl nøttesmør (tilsvarer 250 gram eller en hel boks fra Helios´ sortiment). Jeg brukte mandelsmør.

4 SS fibersirup (jeg bruker den fra Funksjonell Mat AS med 5% karbohydrat).

helseogkropp.no - lindre smerter

1–1,5 dl mandel- eller kokosmelk.

6 SS kakaopulver.

1 plate mørk, melke- og sukkerfri sjokolade.

Slik gjør du:

Grovhakk sjokoladen. Bland alle ingrediensene bortsett

fra sjokoladen i en kjøkken
-maskin.

Når du har fått en jevn, fin masse, tilsettes sjokolade-bitene og røres inn i massen.

Ha røren i en smurt kake-
form (eller bruk bakepapir),
og fordel den jevnt.

Steik på 160 grader i 20 minutter. Avkjøl, skjær i
biter og spis.

LES OGSÅ  Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 7 2016

Kaken er sikkert god med
krem til for den som liker det!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?