Kategorier
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Tekst Anne Lene Johnsen Foto Shutterstock
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Jeg elsker sjokolade og blir hoppende glad hver gang jeg finner en ny oppskrift på en kumelk- og glutenfri kake med lavt karbohydratinnhold.
Denne er fra nettsida theheartysoul.com med noen tilpasninger til det jeg selv hadde i skapet. Min variant ble ikke veldig søt, men det synes jeg bare er en fordel. Hvis du vil, kan du gjerne tilsette for eksempel noen dråper Stevia med sjokoladesmak.
Du trenger:
2–2,5 dl kokt og most søtpotet (tilsvarer en middels stor søtpotet, hva nå enn det er).
Cirka 2 dl avokadokjøtt (tilsvarer en liten avokado, men du kan sikkert bruke mer).
Cirka 2 dl nøttesmør (tilsvarer 250 gram eller en hel boks fra Helios´ sortiment). Jeg brukte mandelsmør.
4 SS fibersirup (jeg bruker den fra Funksjonell Mat AS med 5% karbohydrat).
1–1,5 dl mandel- eller kokosmelk.
6 SS kakaopulver.
1 plate mørk, melke- og sukkerfri sjokolade.
Slik gjør du:
Grovhakk sjokoladen. Bland alle ingrediensene bortsett
fra sjokoladen i en kjøkken
-maskin.
Når du har fått en jevn, fin masse, tilsettes sjokolade-bitene og røres inn i massen.
Ha røren i en smurt kake-
form (eller bruk bakepapir),
og fordel den jevnt.
Steik på 160 grader i 20 minutter. Avkjøl, skjær i
biter og spis.
Kaken er sikkert god med
krem til for den som liker det!