Skip to main content

Kunst med tall og kort

Har du lyst til å lære noen enkle kortkunster som du kan bruke for å underholde deg selv og dine venner? På denne siden finner du forklaringen til en kortkunst du kan prøve deg på. Lykke til!

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Tekst Kurt Bai

Du ber din venn skrive et firesifret tall bestående av fire forskjellige tall, for eksempel 7583. Deretter skriver du det samme tallet omvendt og trekker det minste fra det største,

slik som dette:


     7583

  3857

=  3726


Gi din venn en kortstokk og be ham plukke ut fra kortstokken fire kort som svarer til summen i regnestykket. I dette tilfelle er det en treer, sjuer, toer og en sekser. Hvert kort skal ha hver sin farge, altså en hjerter, en spar, en ruter og en kløver.

Husk å fortelle din venn at hvis et av tallene i regnestykket er 0, skal han plukke ut et kongekort.

LES OGSÅ  Gjør fysisk aktivitet med mål og mening

Så ber du din venn blande de fire kortene, gi deg tre av kortene og putte det fjerde i lomma. Straks kan du fortelle din venn hvilket kort han har i lomma.

Forklaring: Straks du får de tre kortene, teller du sammen verdien på kortene, i dette tilfelle slik:

      3 i hjerter

      2 i ruter

+   6 i kløver

=   11 totalt

Dette tallet trekkes alltid fra tallet 18, og du har 7 tilbake. Når du ser på de tre kortene, er det ingen spar blant dem, og derfor er kortet din venn har i lomma, spar 7. Hvis de tre kortene du mottar, til sammen blir 18 eller mer, er det alltid en konge din venn har i lomma.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner