Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Kurkumingel mot forbrenninger

Kurkumingel mot forbrenninger

Påsmøring av kurkumin-gel på sår forårsaket av kokende væsker eller andre varme gjenstander kan være effektivt. Hvis man gnir kurkumin (curcumin på engelsk) direkte inn i huden, reduserer det smerter og inflammasjon, øker helbredelsesprosessen og motvirker arrdannelse. Dette kommer fram av en ny studie fra USA. Tidligere studier med kurkumin har vist blandede resultater, noe som skyldes at forsøkspersonene har inntatt kapsler via munnen, noe som gjør at virkestoffet kurkumin ikke blir tilstrekkelig absorbert. Hvis man i stedet smører såret med en gel, blir resultatene helt annerledes.

En amerikansk lege behandlet tre forbrenningsskader med kurkumingel. Legen har for øvrig brukt slik behandling i 25 år i sin praksis. Grunnen til de positive virkningene er at kurkumin hemmer enzymet fosforylase kinase, som blir frigitt etter en hudskade og som aktiverer proteinkomplekset NF- κB. Dette molekylet aktiverer 200 ulike gener som blant annet regulerer betennelser og dannelse av arrvev. Kurkumin er en ingrediens i krydderet gurkemeie, som ofte blir brukt i karriretter for å gi dem sin typiske gulfarge. IM

Kilde: Heng M. Phosphorylase kinase inhibition therapy in burns and scalds. BioDiscovery 2017; 20: e11207. http://biodiscovery.pensoft.net/articles.php?id=11207

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kollagen
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

Legg igjen et svar