Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Kvalm etter å ha fjernet galleblæra

Kvalm etter å ha fjernet galleblæra

Jeg lovet en venn av meg å spørre dere om råd. Hun fjernet galleblæra for 3 måneder siden og har vært konstant kvalm siden operasjonen. Operasjonen gikk fint, men hun har blitt kronisk kvalm etter det. Ingen leger forstår noen ting. Forslag?

KP

VOF: En mulighet kan være at hun ikke har endret kostholdet etter operasjonen. Uten galleblære er det vanskelig å absorbere fett fra store måltider. Noen får kronisk diaré eller midlertidig forstoppelse, eventuelt kvalme, etter å ha fjernet blæra. Dersom din venn lever på høyfettkosthold med bare 2–3 måltider per dag, vil det være gunstig å fordele fettinntaket på flere mindre måltider for bedre absorpsjon i tarmen. Skulle dette ikke hjelpe, foreslår vi at hun kontakter en ernæringskyndig lege.DVP

Legg igjen et svar