Skip to main content

Ble kvitt allergier med qigong

I en alder av 78 år startet Maureen Minne (f. 1937) med qigong. Denne praksisen gjorde at hun kunne gjenintrodusere matvarer hun ikke hadde kunnet spise på flere tiår grunnet sterke allergiske reaksjoner.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Tekst Birthe Storaker     Foto Privat

Da Maureen Minne var i begynnelsen av 40-årene, begynte hun å merke at hun fikk problemer med å sove om natten, og hun fikk sterke ubehag ved å spise en del matvarer. – Jeg reagerte i hovedsak på ost, melk, brød, kaffe, te, syltetøy, smør og tilsetningsstoffer, forteller hun. Innen to timer fra hun hadde inntatt disse matvarene, fikk hun smerter under venstre bryst og nedover venstre side. Hun fikk hjertebank, synsforstyrrelser og løs mage alt etter hva hun hadde spist.

Klorvann og stråling


I tillegg reagerte Maureen på klorvann og fikk problemer fra stråling. Kontakt med klorvann ga ubehag og uro i kroppen og gikk ut over søvnen. Strålingen gjorde også at hun fikk problemer med å sove, og det kjentes ut som hun hadde et ”trykk” i kroppen. Dette var før mobiltelefonens tid, så strålingen kom ikke derfra. Den kom øyensynlig fra en vannåre som gikk under huset der hun bodde. En sprekk i fjellberget under huset medførte stråling fra jorda  via vannåren. Dette ble oppdaget av en arkitekt som lærte henne hvordan vannårer under hus kan påvirke søvn og hvordan man kunne bedre situasjonen. For å få bedre nattesøvn la Maureen under senga noen spesielle staver som arkitekten anbefalte. Hun fikk da mer ro i kroppen og falt lettere i søvn.

LES OGSÅ  Lesetips om tannhelse og om koronavaksine

– Jeg meldte meg inn i Foreningen for eloverfølsomme (FELO), og der fikk jeg god hjelp, forteller Maureen. Hun fikk mye nyttig informasjon derfra, og i medlemsbladet kunne hun lese om andre i samme situasjon og få informasjon om hva som ble gjort med disse problemene i andre land. – Jeg har fremdeles problemet med stråling, forteller hun videre. – Men vi har flyttet og har nå LED-skjerm til datamaskinen og LED-lys. Jeg har mobiltelefon også, men bruker den lite.

Formalin

– Jeg var hjemmeværende med tre barn i mange år, og mannen min reiste mye, forteller Maureen. Hun utdannet seg til guide i Bergen og jobbet noen år som det, men fordi hun hadde stor interesse for håndarbeid, bestemte hun seg for å åpne en butikk for salg av stoffer til lappetepper (patchwork). Det førte til at hun hadde mange ruller stoff rundt seg hele dagen. – Stoffene luktet ille. Jeg reagerte med sterkt ubehag og sluttet derfor med det, forteller hun. Den gang brukte man formalin, en vanlig oppløsning av formaldehyd som ellers blant annet brukes til å konservere lik på sykehus, ved innfarging av stoffene.

For å få bukt med plagene prøvde Maureen ulike alternative behandlingsformer. Blant annet forsøkte hun fotsoneterapi over en lang periode uten merkbart resultat. – En naturterapeut mente at jeg manglet forskjellige mineraler og vitaminer, sier Maureen. – Jeg kjøpte en hel del uten at det heller hjalp. Jeg gikk også til akupunktur hos flere forskjellige terapeuter, men ble dessverre ikke bedre av det, fortsetter hun.

Maureen tok mange prøver på Haukeland Sykehus, inkludert røntgenbilder, men legene fant ikke ut hva som feilte henne.

Tester i London


I 1989 reiste Maureen til London til klinikken Lark Hall Laboratories. Der tok de en del blodprøver og kunne fortelle henne at hun hadde ulike allergier, blant annet mot bygg, havre, hvete, tomater, sjokolade og gjær. – Jeg ble så glad da jeg fikk bekreftet at mine problemer var reelle, sier Maureen. Hun hadde nemlig fått beskjed fra sykehuset hjemme at «problemet satt mellom ørene».

Etter testene i London gikk hun til fastlegen og tok flere prøver. Det viste seg at hun hadde kryssallergier og pollenallergi. Hun hadde ikke cøliaki, men reagerte på gluten (det mange nå kaller ikke-cøliakisk glutenoverfølsomhet).

LES OGSÅ  Ting tar tid…

Selv om Maureen hadde kuttet ut mange matvarer, følte hun seg ikke frisk, og hun kunne få meget sterke reaksjoner hvis hun fikk i seg mat hun ikke tålte. Det verste hun kan huske, var en lunsj i Sydney som skulle være trygg å spise. Maureen reagerte med voldsomme frysninger og hakket tenner i åtte timer. Selv om det var 30 varmegrader ute, måtte hun legge seg i varmt vann i badekaret.

Amalgam

I 1992 reiste hun fra Bergen til Tønsberg til tannlege Bjørn Oppedal (f. 1947) for å fjerne all amalgam. Det var vanskelig å finne en tannlege som ville gjøre dette i Bergen. Oppedal mente at hun var kvikksølvforgiftet. Maureen hadde én gullfylling og ellers amalgam, og han mente at den kombinasjon var svært uheldig. Det hadde hun selv merket ved at hun fikk støt av å komme borti gulltanna med en gaffel når hun spiste. Maureen hadde hatt amalgamfyllinger siden hun var sju-åtte år gammel og trengte fem behandlinger for å fjerne alt. – Kvikksølvavleiringer i kroppen kan ta mange år å kvitte seg med, sa Oppedal, så hvem vet om det hadde vært det grunnleggende problemet mitt? spør Maureen. Hun hadde fremdeles reaksjoner på mat i mange år.

Qigong

På Nesttun i Bergen, der Maureen bor, trener en gruppe qigong. En venninne hadde drevet med det i to år og hadde fått redusert en del problemer hun hadde med kroppen, blant annet i leddene. – Hun anbefalte meg sterkt å begynne med qigong for å gi kroppen en ny sjanse til å bli bedre, sier hun.

– Jeg startet i januar 2015, forteller Maureen. – Kurset gikk over en helg med foredrag fredag kveld og øvelser lørdag og søndag klokka 9–16 med en lærer fra Sverige. Søndag kveld merket jeg at det stakk i kroppen, spesielt i tarmene, og det endte med en kraftig utrensing av tarmene, fortsetter hun.

Maureen forteller at hun trener qigong i gruppe en kveld i uka. I tillegg har hun vært på flere helgekurs og firedagers kurs i Bergen. De trener fra 6:30 til 21:30 hver dag med tre matpauser. På det første firedagerskurset fikk hun beskjed om at hun kunne begynne å forandre kosten for å teste om hun fikk reaksjoner på de matvarene hun ikke tålte. – Jeg var meget forsiktig og skeptisk, men merkelig nok kunne jeg nå spise ost og mange andre matvarer uten problemer, sier hun. Maureen hadde allerede et godt kosthold med naturlig mat bestående av blant annet kjøtt og fisk uten tilsetningsstoffer, kokosmelk, geitost og usprøytede bringebær og blåbær. Hun kunne nå i tillegg spise knekkebrød med ost og tomat. Etter hvert kunne hun gjeninnføre vin, Farris, kaffe og te, som hun hadde måttet holde seg borte fra i mange år.

LES OGSÅ  Manglende tenner øker risiko for hjertesykdom

I juni 2016 var hun på kurs i Sverige. Det var veldig intenst og varte fra 6:30 til seint på kveld med tre matpauser. – Det var en veldig sterk og spesiell opplevelse, forteller Maureen. – 200 menn og kvinner, ungdom og eldre sto sammen i mange timer om gangen. Der fikk jeg reaksjoner som prikking i kroppen med varme og veldig tunge armer. Man får imidlertid mye energi på et sånt kurs. Det skjer noe med alle som deltar, forteller hun videre. Denne formen for qigong, Zhineng Qigong, er kjent for å være en av de mest virkningsfulle (se ramme).

Hjemme trener hun omtrent en time hver kveld. Hun får de samme reaksjonene med prikking i kroppen der også. – Det er qi-energien som jobber, sier hun.

Fremdeles reagerer Maureen på tilsetningsstoffer. – Når jeg kommer i kontakt med tilsetningsstoffer, får jeg de samme smertene som tidligere, sier Maureen. Hun leser derfor alltid innholdsfortegnelser godt og kjøper ikke ferdigmat, men lager mesteparten av maten selv, baker brød og annet bakverk. Takket være qigong har jeg et bedre liv og et kosthold uten allergiske reaksjoner, avslutter hun.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner