Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2014 > La grønnsakene få dagslys!

La grønnsakene få dagslys!

Man kan få mer næringsrike grønnsaker og frukt ved å eksponere dem for naturlige døgnrytmer av lys og mørke. Grønnsaker og frukt forblir levende etter at de er høstet, og man kan påvirke deres næringsinnhold ved å eksponere dem for døgnvariasjoner i lys. De får et høyere innhold av antioksidanter ved solnedgang. Da øker deres forsvar mot bladlus som normalt ville ha angrepet dem dersom de fremdeles hadde vokst. Hvis man lagrer grønnsaker og frukt i kjøleskap eller en mørk skuff eller kjeller, merker de ikke døgnrytmen og produserer derfor ikke mer antioksidanter. Dette fenomenet ble påvist etter å ha testet innholdet av antioksidanter mot bladlus i kål, spinat, salat, buskgresskar (zucchini), gulrøtter, søtpoteter og blåbær. Det er høyest innhold av antioksidanter når disse matvarene har høyest næringsverdi. IM

Kilde:

Goodspeed D, Liu JD, Chehab EW mfl. Postharvest circadian entrainment enhances crop pest resistance and phytochemical cycling. Current Biology 2013;  23: 1235-41. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23791724

You may also like
Jevninger
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros
Oppdatering om stråling fra andre land
Danske skolejenter fikk rett: Mobilstråling hemmer frøspiring

Legg igjen et svar