
Lag mat med tang og tare
Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!
Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!
Havets “grønnsaker” er både næringsrike, nyttige og gratis. I denne kokeboka får du tips til hvordan du kan lage mat med tang og tare som vi kan finne langs norskekysten.
Tekst Anne Lene Johnsen Foto Shutterstock
[gdlr_box_icon icon=”none” title=”Om boka”]Forfattere: Claudia Seifert, Zoe Christiansen, Lisa Westgaard og Hanne Martinsen Tittel: Tang & tare – et hav av mat Utgiver: Cappelen Damm Utgivelsesår: 2016 ISBN: 9788202509583 Pris: kr 349[/gdlr_box_icon]
Forfatterne har samlet 68 oppskrifter hvor tang i en eller annen form inngår, og påstår at disse “havgrønnsakene” ikke bare er næringsrike, men at de også kan gi flotte smaksopplevelser.
Det har de nok rett i; tang og tare er for eksempel meget rike på jod, som mange får for lite av i kostholdet.
Boka byr på tips til å kreere grønnsaksretter, supper, kryddervarianter, paier, poteter og vårruller med en touch (eller mer) av tang. Tang kan for eksempel brukes rå, kokt, tørket, grillet eller fritert – og forfatterne frister også med at vi, avhengig av behandlingsmåte og som med andre ingredienser, kan trylle fram ulike smaker og konsistenser i de ulike tangartene. Vi fant til og med en liten sjokoladekakeoppskrift med tangpynt på.
Boka gir naturligvis en liten innføring i de mest vanlige mattangtypene som finnes langs vår lange kyst, og gir råd og tips til når, hvor og hvordan de kan høstes.