Skip to main content

Lag mat med tang og tare

Havets “grønnsaker” er både næringsrike, nyttige og gratis. I denne kokeboka får du tips til hvordan du kan lage mat med tang og tare som vi kan finne langs norskekysten.

Tekst Anne Lene Johnsen     Foto Shutterstock

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Om boka»]Forfattere: Claudia Seifert, Zoe Christiansen, Lisa Westgaard og Hanne Martinsen
Tittel: Tang & tare – et hav av mat
Utgiver: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2016
ISBN: 9788202509583
Pris: kr 349[/gdlr_box_icon]

9788202509583Forfatterne har samlet 68 oppskrifter hvor tang i en eller annen form inngår, og påstår at disse “havgrønnsakene” ikke bare er næringsrike, men at de også kan gi flotte smaksopplevelser.

Det har de nok rett i; tang og tare er for eksempel meget rike på jod, som mange får for lite av i kostholdet.

Boka byr på tips til å kreere grønnsaksretter, supper, kryddervarianter, paier, poteter og vårruller med en touch (eller mer) av tang. Tang kan for eksempel brukes rå, kokt, tørket, grillet eller fritert – og forfatterne frister også med at vi, avhengig av behandlingsmåte og som med andre ingredienser, kan trylle fram ulike smaker og konsistenser i de ulike tangartene. Vi fant til og med en liten sjokoladekakeoppskrift med tangpynt på.

LES OGSÅ  Friskere av autoimmun- sykdom?

Boka gir naturligvis en liten innføring i de mest vanlige mattangtypene som finnes langs vår lange kyst, og gir råd og tips til når, hvor og hvordan de kan høstes.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner