Kategorier
Lag mat med tang og tare
Havets “grønnsaker” er både næringsrike, nyttige og gratis. I denne kokeboka får du tips til hvordan du kan lage mat med tang og tare som vi kan finne langs norskekysten.
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Tekst Anne Lene Johnsen Foto Shutterstock
[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Om boka»]Forfattere: Claudia Seifert, Zoe Christiansen, Lisa Westgaard og Hanne Martinsen
Tittel: Tang & tare – et hav av mat
Utgiver: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2016
ISBN: 9788202509583
Pris: kr 349[/gdlr_box_icon]
Forfatterne har samlet 68 oppskrifter hvor tang i en eller annen form inngår, og påstår at disse “havgrønnsakene” ikke bare er næringsrike, men at de også kan gi flotte smaksopplevelser.
Det har de nok rett i; tang og tare er for eksempel meget rike på jod, som mange får for lite av i kostholdet.
Boka byr på tips til å kreere grønnsaksretter, supper, kryddervarianter, paier, poteter og vårruller med en touch (eller mer) av tang. Tang kan for eksempel brukes rå, kokt, tørket, grillet eller fritert – og forfatterne frister også med at vi, avhengig av behandlingsmåte og som med andre ingredienser, kan trylle fram ulike smaker og konsistenser i de ulike tangartene. Vi fant til og med en liten sjokoladekakeoppskrift med tangpynt på.
Boka gir naturligvis en liten innføring i de mest vanlige mattangtypene som finnes langs vår lange kyst, og gir råd og tips til når, hvor og hvordan de kan høstes.