Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Lag mat med tang og tare

Lag mat med tang og tare

Havets “grønnsaker” er både næringsrike, nyttige og gratis. I denne kokeboka får du tips til hvordan du kan lage mat med tang og tare som vi kan finne langs norskekysten.

Tekst Anne Lene Johnsen     Foto Shutterstock


Om boka

Forfattere: Claudia Seifert, Zoe Christiansen, Lisa Westgaard og Hanne Martinsen
Tittel: Tang & tare – et hav av mat
Utgiver: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2016
ISBN: 9788202509583
Pris: kr 349

9788202509583Forfatterne har samlet 68 oppskrifter hvor tang i en eller annen form inngår, og påstår at disse “havgrønnsakene” ikke bare er næringsrike, men at de også kan gi flotte smaksopplevelser.

Det har de nok rett i; tang og tare er for eksempel meget rike på jod, som mange får for lite av i kostholdet.

Annonse:

Boka byr på tips til å kreere grønnsaksretter, supper, kryddervarianter, paier, poteter og vårruller med en touch (eller mer) av tang. Tang kan for eksempel brukes rå, kokt, tørket, grillet eller fritert – og forfatterne frister også med at vi, avhengig av behandlingsmåte og som med andre ingredienser, kan trylle fram ulike smaker og konsistenser i de ulike tangartene. Vi fant til og med en liten sjokoladekakeoppskrift med tangpynt på.

Boka gir naturligvis en liten innføring i de mest vanlige mattangtypene som finnes langs vår lange kyst, og gir råd og tips til når, hvor og hvordan de kan høstes.

You may also like
Myseprotein
Alene i kampen mot kreft
Fine lavkarbo-oppskrifter – og noen kloke ord på veien
Kraftbaserte drikker og snop

Legg igjen et svar