Skip to main content

Lakrislatte

[wcm_restrict]

Kaffe kan lages i mange varianter. Her er en ”latte” med lakrissmak som passer til deilige høstkvelder. Oppskriften er fra Kakeboka (Gyldendal, 2019) av Tiril Refsum, som du kan lese mer om i et av boktipsene i dette nummeret. Bruk den melka du liker og tåler best selv. Jeg bruker ofte usøtet mandelmelk. 

Du trenger:

2 1/2 dl valgfri melk
1 ts lakrispulver
1/2 ts vaniljepulver
1 dl nytrukket, sterk kaffe
1 ss lønnesirup eller Fibersirup (c) fra Funksjonell Mat

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en liten kjele, og varm opp under omrøring. Bruk gjerne en håndholdt melkeskummer for å gjøre latten mer fyldig. Nyt!

TIPS! Tilpass søtning etter din egen smak. Bruk eventuelt stevia eller en annen naturlig søtning om du vil unngå sirupen.

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner
LES OGSÅ  Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 4/2018