Kategorier
Lakrislatte
Kaffe kan lages i mange varianter. Her er en ”latte” med lakrissmak som passer til deilige høstkvelder. Oppskriften er fra Kakeboka (Gyldendal, 2019) av Tiril Refsum, som du kan lese mer om i et av boktipsene i dette nummeret. Bruk den melka du liker og tåler best selv. Jeg bruker ofte usøtet mandelmelk.
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Du trenger:
2 1/2 dl valgfri melk
1 ts lakrispulver
1/2 ts vaniljepulver
1 dl nytrukket, sterk kaffe
1 ss lønnesirup eller Fibersirup (c) fra Funksjonell Mat
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en liten kjele, og varm opp under omrøring. Bruk gjerne en håndholdt melkeskummer for å gjøre latten mer fyldig. Nyt!
TIPS! Tilpass søtning etter din egen smak. Bruk eventuelt stevia eller en annen naturlig søtning om du vil unngå sirupen.
/wcm_restrict]