
Lakrislatte
Kaffe kan lages i mange varianter. Her er en ”latte” med lakrissmak som passer til deilige høstkvelder. Oppskriften er fra Kakeboka (Gyldendal, 2019) av Tiril Refsum, som du kan lese mer om i et av boktipsene i dette nummeret. Bruk den melka du liker og tåler best selv. Jeg bruker ofte usøtet mandelmelk.
Du trenger:
2 1/2 dl valgfri melk
1 ts lakrispulver
1/2 ts vaniljepulver
1 dl nytrukket, sterk kaffe
1 ss lønnesirup eller Fibersirup (c) fra Funksjonell Mat
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en liten kjele, og varm opp under omrøring. Bruk gjerne en håndholdt melkeskummer for å gjøre latten mer fyldig. Nyt!
TIPS! Tilpass søtning etter din egen smak. Bruk eventuelt stevia eller en annen naturlig søtning om du vil unngå sirupen.
/wcm_restrict]
Astrid Buhaug
Lakrislatte burde vel inneholde lakris ??
Therese Ødegård
Hei Astrid!
Dette har du helt rett i, det hadde falt ut av oppskriften. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette. Oppskriften er nå rettet! Mvh Helsemagasinet