Skip to main content

Lei og utmattet kvinne fikk hjelp av NLP og soneterapi

[wcm_restrict]

Naturlig helbredelse
I denne spalta får ulike terapeuter ordet for å fortelle om resultater fra deres praksis. Denne gangen slipper vi til soneterapeut Marit Engen i Balanse AS på Sunndalsøra.

”Kari” på 32 år kom til meg i en vanskelig livssituasjon og fortalte: – Jeg har en brennende følelse i brystet, har sluttet å strikke og mestrer ikke en gang å være alene lenger. Jeg orker ikke lage mat og er utålmodig med ungene. Tidligere hadde jeg en god selvfølelse, men det virker som om den har dunstet vekk.

Tilliten til stort sett alle var svekket, og hun så ikke lenger klart for seg hva hun kunne gjøre for å få det så bra som hun hadde det før.

– Jeg er trist og sliter med å tilgi, sa Kari, og fortsatte: – Jeg ønsker å ta hevn, blåser i å trene og småspiser sjokolade hver dag. Jeg er aktiv på sosiale medier tre timer om dagen, og ”The Kardashians” står på i bakgrunnen. Når jeg går på fest, veksler jeg mellom å ha det gøy og å late som om jeg har det gøy.

LES OGSÅ  Kan soneterapi hjelpe barn med øreverk?

Kari ble behandlet med soneterapi og nevrolingvistisk programmering (NLP). De fleste synes det er godt å motta soneterapi, som etter min erfaring er en virkningsfull terapiform. NLP kan brukes til å nå det ubevisste sinnet, der endringer skjer. Ved å kombinere soneterapi med NLP var jeg overbevist om at Kari og jeg kunne få et godt samarbeid og løse hennes problemer.

Etter noen behandlinger uttalte Kari: – Jeg føler mange positive effekter av soneterapi og NLP og føler en slags flyt eller driv som gir meg en pause i livet. Alt stopper opp, til og med spyttsekresjonen. Det føles positivt hele tiden. 

Flere enn Kari har havnet i en uforutsett situasjon der livet og hverdagen blir snudd på hodet, og man må endre retning. Noen ganger blir det bedre på sikt, selv om det er vanskelig i øyeblikket.

– Nå har jeg kommet og gått til Marit, forteller Kari. – Her er det fokus på min helse, som jeg har hovedansvaret for. Når jeg legger meg på benken, er den alltid varm. Den oppvarmede jadematten sender ut infrarød stråling og negative ioner. I bakgrunnen lytter jeg til rolig pianomusikk, og jeg kan skimte stearinlys. Noen ganger prater vi, andre ganger ikke. Behandlingen avsluttes ved at Marit legger oppvarmede kluter på føttene mine. Det er så godt!

Hos Kari gikk det så langt at hun på et tidspunkt påsto at hun verken hadde noen hobbyer eller lidenskaper. Heldigvis greide vi å holde kontakt, og samarbeidet har hele tiden ført henne framover. Vi kombinerer alltid soneterapi og NLP på hennes premisser. Noen ganger orker hun ikke prate og ber om en stille time. Da lar vi kroppen hennes prate. 

LES OGSÅ  Ufrivillig barnløs – soneterapi og akupunktur hjelper

Innerst inne vet Kari at hun har både evner og ferdigheter som kan ta henne dit hun vil, bare ikke alene og akkurat nå. Vi startet et samarbeid som skulle vare, og hun har jobbet målrettet og fokusert. Vi treffes jevnlig, og hun leser referatene fra hvert møte. Sakte, men sikkert har hun kommet stadig nærmere sine mål. Det er gøy å se at hun kan oppnå det hun vil, noe hun fortjener fordi hun jobber så godt.

Kari har gått hos meg i tre år, gjennomsnittlig én gang i måneden. Det har stadig gått framover med henne, og nylig uttalte hun at”Nå er jeg glad og harmonisk og løser alle utfordringer som kommer til meg. Jeg ler og smiler mye og er tålmodig. En glad familie er mitt mål. Alle som vil, kan være med. Jeg føler meg trygg på meg selv, og dette gjør meg til en god leder for meg selv og barna. Nå som jeg er snill med andre, er jeg også snill med meg selv og begynner å bli glad i meg selv igjen.”

Om forfatteren
Marit Engen ble født i Molde i 1985 og er oppvokst på Sunndalsøra. Hun gikk på kokkelinja på videregående skole på Åndalsnes. Fra 2014 studerte hun soneterapi hos Axelsons BWS i Oslo og ble ferdig utdannet i 2016. I 2015 og 2016 utdannet hun seg i yin-yoga, og i 2019 ble hun ernæringsterapeut ved Tunsberg Medisinske Skole. Engen ble intervjuet i Helsemagasinet nr. 6/2019 og arbeider i Balanse AS på Sunndalsøra. Hun hjelper klientene til å komme i bedre fysisk, psykisk og følelsesmessig balanse ved å arbeide med bevegelse og pust, avspenning, kroppsterapi og samtale. 
Kontakt: post@blanseliv.no; nettside: https://balanseliv.no. 

LES OGSÅ  Hoste
/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner