Skip to main content

Leserbrev nr. 2 2017

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Fra innboksen»]Leserbrev med spørsmål og kommentarer kan sendes til leserbrev@vof.no. Vi driver ikke personlig medisinsk veiledning, men svarer på spørsmål av allmenn interesse.[/gdlr_box_icon]

Oralmat

Jeg har abonnert på VOF i mange år og lest bladene som en ”bibel”. Jeg har også gitt abonnement i gave til venner og kjente fordi jeg syntes det var mye interessant og nyttig å lese.

Men nå er jeg ganske skuffet. Jeg har vært plaget med bronkitt en stund og leste i VOF nr. 5-2016 om Oralmat og tenkte at det skal jeg forsøke. Dråpene kostet kr 454, men jeg hadde håp og tro på at de kom til å virke – så det var greit.

Jeg begynte med dråpene som forskrevet – men, dessverre ingen bedring. Da jeg hadde brukt dråpene i 5 dager, ble jeg litt nysgjerrig på hva jeg kunne finne om produktet på nettet. Tatt i betraktning at VOF hadde fire sider som fullroste produktet – i tillegg til en helsides reklame for det – er jeg ganske sjokkert!

Det viste seg at Lars Klette som skrev artikkelen, eier firmaet som selger Oralmat. Med dette synes jeg dessverre VOF har mistet sin seriøsitet.

LES OGSÅ  Leserbrev nr. 1 2013

Gro

VOF: Jeg har innhentet en kommentar fra Lars Klette, som utviklet Oralmat i sin tid. Han har nå ingen kommersielle interesser i Norge, men brenner fortsatt for produktet. Klette avviklet selskapet i 2015 etter å ha solgt rettighetene. Dette ble opplyst i hans artikkel, der han forteller om sine erfaringer med rugspiredråper. Han hevder at ”mange er blitt friske fra allergi, astma og kols”, mens ”andre har brukt meditasjon eller akupunktur… og atter andre har fastet seg til helse”.

Oralmat inneholder immunstimulerende stoffer (betaglukaner), men produktet har ikke (som mange medikamenter) akutte virkninger. Det er nesten umulig å få finansiert forskning på slike naturmidler, mens det derimot finnes mange tilbakemeldinger fra pasienter som har erfart gode resultater.

Fem dager er en alt for kort periode til å kunne motvirke en langvarig bronkitt. Odd Magne Stave (se lukket Facebook-gruppe Mitt valg nr. 1) ble friskmeldt fra Ålesund sykehus med kols etter et års bruk av Oralmat, noe som står i hans legejournal. De færreste blir friske av kols, og vi har derfor valgt å slippe til informasjon om produktet ved siden av andre metoder. Også vi skulle ønske at det forelå flere gode studier som ble publisert i anerkjente fagtidsskrifter.

Oralmat-dråper er ingen mirakelkur, men så vidt vi kan bedømme, har det gitt mange med kols og andre sykdommer en bedre prognose. Vi anbefaler alltid store doser vitamin C ved virusinfeksjoner og har aldri ment at Oralmat bør være eneste middel, ei heller at det har god effekt etter noen dager.

Vi mente å være tydelige på at Lars Klette tidligere solgte Oralmat i Norge, men ga han plass til å beskrive produktet fordi han hadde solgt selskapet som produserte det i Norge.

LES OGSÅ  Leserbrev nr. 2 2015

Vi håper at du ikke mister tiltro til Helsemagasinet, som ønsker å hjelpe folk til et bedre liv. Som du vet, beskriver vi en rekke tilnærminger og muligheter, hvorav mange fungerer best om man kombinerer dem for eksempel med lavkarbokosthold. DVP


Leserbrev nr. 2 2017 / 2017 / Helsemagasinet vitenskap og fornuftHjemmelagd liposomalt vitamin C

Kjenner dere noen som har erfaring med å lage liposomalt vitamin C selv, med å lande askorbinsyre og lecitin og å kjøre dette i en ultralydenhet? Jeg mener å ha lest at cirka 80 prosent av all vitamin C man spiser som tilskudd, ikke blir nyttiggjort i mage/tarm, men at liposolomalt vitamin C blir 93 prosent nyttiggjort direkte i blodbanene. UnoVita har et gromt, amerikansk produkt, men jeg synes dette blir for dyrt i det lange løp. Jeg ser man får kjøpt askorbinsyre til 300 kroner kiloen, god lecitin for cirka 1 krone per gram og en helt fin ultralydvasker for under 1 000 kroner hos Biltema. Det finnes mye info om dette på YouTube fra personer som ser ut til å ha satt seg godt inn i dette og har riktig bakgrunn. Petter

VOF: Vi har spurt daglig leder i Uno Vita AS, Jan Fredrik Poleszynski, som har satt seg godt inn i mulighetene for å lage liposomalt vitamin C til en rimeligere pris enn fra Livon Labs. Her er hans kommentar:

”Ifølge Livon Labs, Quick Sliver Scientific (dr. Chris Shade) blir hjemmelagd ”mikrobølgeprodusert” liposomalt vitamin C en suppe av fosfolipider med vitamin C flytende fritt. Et og annen liposom blir dannet, men resultatet blir mer som en grøt enn profesjonelt produserte liposomer.

Jeg har også sett bilder av dette i mikroskop, og selv profesjonelle produsenter konkurrerer om å lage de beste, lettest opptakelige liposomene som ikke ”sprekker” før eller under transport, og der det er mest mulig fulle liposomer uten ”grøtstruktur”.

LES OGSÅ  Leserbrev nr. 7 2013

Kort sagt er hjemmelagd i dette tilfellet ikke vellagd. Dette har jeg undersøkt nøye og konkludert at profesjonelt produserte liposomer med vitamin C er langt bedre enn hjemmelagde.”

Hvor mye vitamin C som opptas fra tarmen til blodet, avhenger av dosen og kan variere fra nesten 100 prosent til noen få prosent. Dette gjelder ren askorbinsyre og ulike askorbater, for eksempel natriumaskorbat. Apotekene tar en ublu pris for vitamin C, og vi selger en god blanding i samarbeid med Uno Vita AS. Vi anbefaler liposomalt vitamin C dersom man har behov for akutt høyt inntak fordi opptaket fra en liten pose med 1 gram er nær 100 prosent. Flere doser om gangen gir heller ikke diaré, slik mange har erfart etter inntak av flere gram vitamin C i pulverform. Derfor anbefaler vi at man ikke inntar større doser enn at man bare blir litt løs i magen, men ikke så mye at man får diaré. DVP


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner