Kvalitetsvarer // Fast frakt kr. 69,- // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

Lettvint fruktkake

Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!

Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!


Denne oppskriften på fruktkake har vi fått fra Maureen Minne, som skriver at hun har oppdaget kokosmel, som hun bruker i fruktkaka istedenfor hvetemel. I originaloppskriften hennes hadde hun med brunt sukker, hvilket vi her har erstattet med SukrinGold®, som ikke påvirker blodsukkeret.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen     Oppskrift Maureen Minne


Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til annelene@vof.no!


Kakebunn:

150 g Rørossmør

100 g SukrinGold®

Annonse:

1 egg (jeg brukte 2 små egg for å få deigen til å henge godt nok sammen, red.anm.)

180 g kokosmel

½ ts økologisk bakepulver

                                 

Alt blandes i kjøkkenmaskin til en klump som trykkes ned i en smurt kakeform, helst med fast bunn (skal ikke stekes ennå).

Cirka 400 g bær eller epler legges over bunnen. Jeg brukte bringebær i min variant, da bringebær har lavest karbohydratinnhold (bare 1/3 av det epler har). Sammen med rømmefyllet ga dette en syrlig og god smak.

                                 

Fyll:

280 g Rørosrømme (tilsvarer cirka 3 dl sæterrømme, som jeg brukte)

1 egg

2 ts økologisk vaniljesukker

Annonse:

Blandes i kjøkkenmaskin og helles over bunnen og frukten.

LES OGSÅ  Høstsupper fra boka Lettere lavkarbo

Stekes på 200 grader i 30 minutter.

Del gjerne med dine venner

noe godt, Oppskrifter

0
    0
    Din handlekurv
    Din handlekurv er tomTilbake til butikken
      Calculate Shipping
      Apply Coupon