Skip to main content

Lettvint fruktkake

Denne oppskriften på fruktkake har vi fått fra Maureen Minne, som skriver at hun har oppdaget kokosmel, som hun bruker i fruktkaka istedenfor hvetemel. I originaloppskriften hennes hadde hun med brunt sukker, hvilket vi her har erstattet med SukrinGold®, som ikke påvirker blodsukkeret.

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen     Oppskrift Maureen Minne


Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til annelene@vof.no!


Kakebunn:

150 g Rørossmør


100 g SukrinGold®

1 egg (jeg brukte 2 små egg for å få deigen til å henge godt nok sammen, red.anm.)

180 g kokosmel

½ ts økologisk bakepulver

helseogkropp.no - pulsetto vagusnervestimulator

                                 

Alt blandes i kjøkkenmaskin til en klump som trykkes ned i en smurt kakeform, helst med fast bunn (skal ikke stekes ennå).

Cirka 400 g bær eller epler legges over bunnen. Jeg brukte bringebær i min variant, da bringebær har lavest karbohydratinnhold (bare 1/3 av det epler har). Sammen med rømmefyllet ga dette en syrlig og god smak.

                                 

Fyll:

280 g Rørosrømme (tilsvarer cirka 3 dl sæterrømme, som jeg brukte)

LES OGSÅ  Sjokoladepålegg med 3 ingredienser

1 egg

2 ts økologisk vaniljesukker

Blandes i kjøkkenmaskin og helles over bunnen og frukten.

Stekes på 200 grader i 30 minutter.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?