Skip to main content

Lite energi og kronisk bihulebetennelse

[wcm_restrict]

”Alt går bra, men jeg sliter med energien og ser fram til en god ferie”, sier Gunnar. Kanskje noen kjenner seg igjen? Vi prater litt, og Gunnar forteller at mor og søster har fått injeksjoner med B12 over lang tid. Han har startet med tilskudd fra apoteket, men som viste seg bare å inneholde 9 µg. Jeg forteller litt om varierende nasjonale referanseområder, og vi blir enige om en periode med dagsdoser på 5 000 µg metylkobalamin, sammen med et tilskudd av Cordyceps for å få opp energinivået.

I telefonsamtale uka etter forteller Gunnar at han har fått et mye bedre energinivå. Norgesferien er påbegynt, og Lofoten nådd. I disse koronatider er målet Nordkapp og Kirkenes.

Under samtalen faller det naturlig å mimre litt. Gunnar startet med akupunkturbehandling hos meg i 2002 og hadde da en årelang historie med kronisk bihulebetennelse. Han hadde gjennomgått hele 25 utfordrende operasjoner i nese og bihuler. Gunnar var ifølge overlegen på ØNH den mest opererte pasienten de hadde behandlet i Stavanger noen gang. Likevel fortsatte infeksjonene. 

LES OGSÅ  Akupunktur mot angst

Gunnar responderte svært godt på akupunkturbehandling og ble bedre og bedre. Han forteller om hvordan han full av optimisme ville fortelle overlegen om hvor fantastisk framgangen etter akupunkturbehandling var. Skuffelsen og frustrasjonen kom da han ble møtt med latterliggjøring. Overlegen mente bastant at nå hadde endelig alle operasjonene gitt det tilsiktede resultatet. Uansett var nå Gunnar på rett vei.

Vi fortsatte med forebyggende akupunktur. I Kina hadde hver landsby eller område i århundrer hatt sin akupunkturlege. De betalte legen en viss sum i året og ble vanligvis kalt inn til fem forebyggende behandlinger i året, en i hver årstid. Hvis pasienten ble syk, hadde han krav på gratis behandling. Bare ”dårlige” leger hadde syke pasienter! I Kina opereres det tradisjonelt sett med fem årstider: vår, sommer, sensommer, høst og vinter.  Disse knyttes igjen til de fem elementene tre, ild, jord, metall og vann.  Disse elementene blir også knyttet til organsystemer i kroppen:  lever, hjerte, milt, lunger og nyrer. Dette er da de fem viktigste ”yin- organene”. En hovedstrategi er å styrke de respektive organsystemene i sin årstid. Det vil da for eksempel være aller nyttigst å styrke og ”rense” leveren på våren.  Dette er en tradisjon mange fremdeles benytter seg av.

Gunnar lærte også hvordan han kunne kontrollere infeksjonstilløp med blant annet høye doser vitamin C og homøopatiske midler. Drosera ble en god følgesvenn for lungene og Allium Cepa for allergien. De senere årene har han også fått NAC (N-acetylcystein) i doser på 600 til 1 200 mg i perioder med tilløp til økt slim i luftveier. Fenu-max anbefales mot tett nese, forkjølelse og lettere allergiplager. Det inneholder bukkehornfrø og timian og har også fungert godt.

LES OGSÅ  Sukker og psykisk ubalanse

Jeg spør hvordan det går med pollenallergien nå. ”Det kommer noen tilløp, men jeg kontrollerer dem med de homøopatiske midlene jeg har igjen fra i fjor” forteller han.

Han minner meg også om hvordan jeg behandlet hans to barn. De fikk stadig infeksjoner i ørene med væskeansamling i mellomøret. Jeg har behandlet hundrevis av slike barn i vårt nærområde, og på den måten har de sluppet vanlige dren-operasjoner. Det var den gode effekten på hans barn som fikk Gunnar til å komme til behandling.

Om forfatteren

Tom Fjelltvedt (f. 1968) er utdannet homøopat (NAN) og akupunktør (CBIATC) og har hatt praksis ved Sandnes Naturmedisinske Senter siden 1990. Han har jobbet 10 år som lærer ved Nordisk akupunkturhøyskole. Fjelltvedt har gjennom årene spesialisert seg på akupunktur, homøopati og funksjonell medisinsk behandling ved akutte og kroniske smerter, utmattelser, stress og angst, barnløshet, fordøyelsesplager, tinnitus, nedsatt immunitet, allergier og luftveisplager.

E-post: post@naturmedisinske.no

Nettadresse: www.naturmedisinske.no

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner