Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2015 > Løping kan forlenge livet

Løping kan forlenge livet

Forskere fra USA testet sammenhenger mellom løping og to typer dødelighet – av alle årsaker og av hjerte- og karsykdom – hos vel 55 000 voksne i alderen 18 til 100 år (gjennomsnitt 44 år). Deltakernes løpevaner var registrert på et medisinsk spørreskjema om fritidsaktiviteter. Gjennomsnittlig oppfølgingsperiode for deltakerne var 15 år. I perioden døde rundt 3 400 personer av alle typer årsaker og 1 200 av hjerte- og karsykdom, og nesten 1/4 av deltakerne deltok i en eller annen form for løpeaktivitet.

Sammenliknet med dem som ikke løp, reduserte alle former for løping (kort versus langt, rolig versus raskt, osv.) risikoen for å dø i den aktuelle perioden. Selv så lite som 5–10 minutters løping per dag i sakte tempo (< 10 km/t) reduserte risikoen for å dø av alle typer årsaker og av hjerte- og karsykdom. Forskerne mener at denne studien bør motivere friske, men inaktive personer til å begynne med og/eller å fortsette å løpe. Da lever man lenger, selv om risikoen for å dø i det lange løp alltid er 100 prosent. IM

Kilde:

Lee D-c, Pate RR, Lavie CJ mfl. Leisure-time running reduces all-cause and cardiovascular mortality risk. Journal of the American College of Cardiology 2014; 64: 472-81. http://content.onlinejacc.org/article.aspx?articleID=1891600

Print Friendly, PDF & Email
You may also like
Når virkeligheten overgår våre villeste fantasier
Epikrise fra en uavklart borreliosepasient
Alene i kampen mot kreft
Sentral grunnbok om energimedisin

Legg igjen et svar