Skip to main content

Mageproblemer/diaré

Jeg har vært abonnent siden oppstarten av Helsemagasinet og synes det er et utrolig bra blad med mye nyttig stoff, og har også lest mange av bøkene som omtales. Jeg har dreid mer og mer over på lavkarbo-/høyfettkosthold, og i det siste har jeg begynt med Bulletproof-produkter, noe som fungerer meget godt.

For en tid tilbake fikk jeg kraftig diaré uten at jeg forstår hvorfor og antar at det er noen ”dårlige” tarmbakterier som har fått overtak. Matforgiftning tror jeg ikke det er, for det har jeg vært utsatt for før, og det var mye verre med kvalme og oppkast.

Etter flere dobesøk fra morgenen av roer det seg når magen er tom, og det går relativt greit resten av dagen. Jeg har ikke vondt i magen og er ikke kvalm, bare litt ”uvel”, og matlysten har nesten forsvunnet.

Jeg kvier meg for å oppsøke legen da det fort kan resultere i en antibiotikakur som jeg anser som en siste utvei. Har dere gode råd for hva jeg bør gjøre?

LES OGSÅ  Healing nyttig ved tarmproblemer

Per Erik Gulbrandsen

VOF: Vi anbefaler at du oppsøker en ernæringskyndig lege som eventuelt kan bestille en avføringsprøve til analyse. Det finnes flere slike leger i Oslo-området, og en vi har stor tillit til, er lege Joakim Iversen på Senter for livsstilsmedisin på Lysaker (livsstilsmedisin.com). Der får du neppe råd om antibiotika uten å bli oppfordret til å forsøke andre strategier først. Et velkomponert lavkarbokosthold vil som regel normalisere tarmfunksjonen etter en viss tid, men noen kan ha behov for ulike tilskudd av gunstige tarmbakterier inntil så er skjedd. Dette kan for eksempel gjøres ved hjelp av melkesyregjærede grønnsaker eller probiotika. DVP


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner