Skip to main content

Magnesiummangel og metabolsk syndrom

Magnesiummangel er utbredt og påvirker stoffskiftet. Mer enn halvparten av USAs befolkning inntar ikke anbefalt inntak av dette viktige næringsstoffet, noe som trolig har negative konsekvenser for deres helse.

Magnesium er avgjørende for stoffskiftet fordi det fungerer som kofaktor i en rekke enzymatiske reaksjoner. Det regulerer hjertets fysiologi, stressrespons, betennelse og blodtrykk og forbedrer glykemisk kontroll når det kombineres med vitamin D.

Magnesiummangel er særlig utbredt blant overvektige.

Vanlige symptomer på magnesiummangel inkluderer muskelkramper, hodepine, rykninger i øynene, søvnløshet, tretthet, irritabilitet og en følelse av en ”klump” i halsen. Disse symptomene stammer fra magnesiums viktige rolle i hjernen, der det stimulerer produksjonen av det beroligende signalmolekylet GABA (gamma-aminobutyrat), som er avgjørende for avslapning og stressreduksjon.

Fordi magnesiummangel kan inngå som årsaksfaktor til en rekke sykdommer og tilstander, trenger de fleste tilskudd.

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 28. mai.

Vår kommentar:

Magnesium er en nødvendig kofaktor i 800–1 000 enzymreaksjoner (ifølge lege/naturopatisk lege Carolyn Dean), og i moderne samfunn får flertallet i seg for lite av dette mineralet. Det skyldes delvis at mange inntar relativt sett for mye kalsium i forhold til magnesium gjennom kumelk/kumelksprodukter og/eller inntak av næringsfattig mat.


Fordi magnesiummangel kan være underliggende eller medvirkende årsaksfaktor til en rekke sykdommer og tilstander, trenger de fleste tilskudd.


Det er dessuten enkelt å teste status for å motivere til å legge om kostholdet og/eller ta tilskudd. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Magnesium – et oversett mineral?
Hvordan måles magnesiumstatus?
Magnesiumkrem mot muskelsmerter
Kan for lite magnesium gi inflammasjon?

LES OGSÅ  Dansk pioner lager økologisk sertifiserte oljer og naturmidler

Periodisk faste beskytter mot leverbetennelse og kreft

Helbredelse av leveren har dukket opp blant de mange fordelene med periodisk faste. Denne typen faste kan beskytte mot leverbetennelse og til og med leverkreft.

Dette kommer fram av en studie publisert i Cell Metabolism 4. juni. Studien hadde som mål å forstå mer om hvordan periodisk faste kan påvirke leveren.

Ulike varianter av faste seiler opp som et viktig tiltak mot mange kroniske lidelser mange lider av

Forskerne fant at slik faste kan stoppe utviklingen av ikke-alkoholisk fettleversykdom, en forløper til kronisk leverbetennelse og leverkreft. Saken er omtalt i The Epoch Times 27. mai.

Vår kommentar:

Ulike varianter av faste seiler opp som et viktig tiltak mot mange kroniske lidelser mange lider av. Dette underbygges av stadig mer forskning. Det kan være hensiktsmessig å få med faste som en naturlig del av ens livsstil, både fra dag til dag og over lengre tidsrom.

Det er mange veier til Rom, så det gjelder å finne en fastemåte som den enkelte klarer å gjennomføre i praksis. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Alt du trenger å vite om faste
Periodisk faste ved psykiske lidelser
Faste beskytter mot bakterieinfeksjon
Periodisk faste
En praktisk veiledning til ketose og periodisk faste
Alt du trenger å vite om faste (og hvor lurt det er)
Faste i 12 dager – noen erfaringer


Støtt det frie ord!

Du som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Alle summer mottas med stor takk!  Her ser du vår Spleis.

Orangutang behandler sår selv med medisinplante / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner