Kvalitetsvarer // Fast frakt kr. 69,- // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

Mandelbrød for SCD-dietter

Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!

Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!


Karianne Plener er 21 år, bor i Stavanger og har spist SCD (spesifikk karbohydratredusert diett) kombinert med lavoksalat-diett i fire år. Hun har sendt oss en brødoppskrift som er ganske populær blant SCD-folk. – Dette er det brødet jeg har kommet frem til ligner mest på ”andre” brød. I tillegg har det god holdbarhet og blir ikke tørt, skriver Karianne.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen     Oppskrift Karianne Plener

Dette trenger du:

400 g mandelsmør 80 g kokt gresskar eller gulrot 4 ss olje 7 egg 1 ts natron 1 ts kanel

Bland alt sammen i kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Hell røra i en brødform. Stekes på 150 grader i ca 1 1/2 time.

Mandelsmør fås kjøpt hos helsekost og større dagligvareforretninger som Meny. Det er riktignok ganske dyrt, så lag det gjerne selv. Karianne har lagt ut en beskrivelse av hvordan du lager mandelsmør på sine nettsider: http://www.plener.no/SCDpizza.htm.

Annonse:

Samme framgangsmåte kan brukes for å lage smør av andre nøtter eller solsikkefrø.

Les også:

Helse i fett lavkarbokosthold og kjøttkraft

Del gjerne med dine venner
LES OGSÅ  Bjørnebærfromasj 

Oppskrift

0
    0
    Din handlekurv
      Calculate Shipping
      Apply Coupon