Skip to main content

Mandelbrød for SCD-dietter

Karianne Plener er 21 år, bor i Stavanger og har spist SCD (spesifikk karbohydratredusert diett) kombinert med lavoksalat-diett i fire år. Hun har sendt oss en brødoppskrift som er ganske populær blant SCD-folk. – Dette er det brødet jeg har kommet frem til ligner mest på ”andre” brød. I tillegg har det god holdbarhet og blir ikke tørt, skriver Karianne.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen     Oppskrift Karianne Plener

Dette trenger du:

400 g mandelsmør
80 g kokt gresskar eller gulrot
4 ss olje
7 egg
1 ts natron
1 ts kanel

Bland alt sammen i kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Hell røra i en brødform. Stekes på 150 grader i ca 1 1/2 time.

Mandelsmør fås kjøpt hos helsekost og større dagligvareforretninger som Meny. Det er riktignok ganske dyrt, så lag det gjerne selv. Karianne har lagt ut en beskrivelse av hvordan du lager mandelsmør på sine nettsider: http://www.plener.no/SCDpizza.htm.

Samme framgangsmåte kan brukes for å lage smør av andre nøtter eller solsikkefrø.

Les også:

Helse i fett lavkarbokosthold og kjøttkraft


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


LES OGSÅ  Kjøttkaker med kålstuing – en god og glutenfri middag
Del gjerne med dine venner