Skip to main content

Mandelkake

tekst og Foto anne lene johnsen

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Jeg får aldri nok av enkle og gode kaker. Denne mandelkaka passer kanskje ekstra godt til varme sommerdager, men også som dessertkake til høstens eller – hvorfor ikke? – julas selskaper. Kefiren eller yoghurt gir kaka et deilig, syrlig preg. Oppskriften er fra boka Bak glutenfritt av Karin Moberg og Oscar Målevik (Cappelen Damm, 2014).

Du trenger:

Til kakebunnen:


• 2 ½ dl mandelmel

• 1 ts loppefrøskall (Fiberhusk®)

• 1 ts vaniljesukker

• 1 klype salt

• 2 dl kefirmelk eller yoghurt

• 2 egg

• ½ dl søtningsmiddel, for eksempel erytritol. (I originaloppskriften er det brukt sukker, men jeg erstatter sukker med naturlige søtstoffer som nesten ikke påvirker blodsukkeret).

helseogkropp.no - pulsetto vagusnervestimulator

Til kremen:

• 3 dl kremfløte

• 1 vaniljestang

• Ferske bær (gjerne jordbær)

Slik gjør du:

Sett steikeovnen på 175 grader.

Bland de tørre ingrediensene og visp deretter inn kefirmelk eller yoghurt.

Visp egg og søtstoffet stivt og bland dette inn i røren.

Hell røren i en smurt form med diameter på omtrent 24 centimeter.

Stek kaka midt i ovnen i 35–45 minutter.

Avkjøl.

Visp kremfløten stiv og bland inn frøene som du har skrapt ut fra en vaniljestang.

Smør kremen over kaka og pynt med bær.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?